|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Sobota 16.11.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Agnesa
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
Zlatý Bažant vsadil na históriu, uvádza Marcové pivo
Milovníci zlatého moku budú môcť v tomto roku privítať jar skutočne originálne. Jarná špecialita Zlatý Bažant Marcové z hurbanovského pivovaru poteší po dlhej zime každého, kto vie oceniť ...
Zdieľať
BRATISLAVA 4. marca (WBN/PR) - Milovníci zlatého moku budú môcť v tomto roku privítať jar skutočne originálne. Jarná špecialita Zlatý Bažant Marcové z hurbanovského pivovaru poteší po dlhej zime každého, kto vie oceniť netuctové a chutné pivné špeciály. Polotmavý ležiak Zlatý Bažant Marcové 13% je inšpirovaný bavorskou tradíciou piva "Märzen" a je vyrobený z jačmenného sladu bavorského typu. V týchto dňoch prichádza na trh ako limitovaná edícia v štvorbalení 0,5l fliaš, a vo vybraných puboch bude počas jari dostupné aj ako čapované.
Tradícia varenia piva "Märzen" pochádza zo 16. storočia. V tom čase sa v bavorskom pivovarníctve dohodlo, že pivo sa smie variť iba v období od septembra do apríla. Dôvodom bola snaha predísť riziku vzniku požiarov pri varení piva, ako aj potreba nižších teplôt pri jeho výrobe. Aby bol aj počas letnej sezóny dostatok zlatého moku, v marci sa vyrobila špeciálna várka piva s dlhšou životnosťou. Tá sa dosiahla zvýšením koncentrácie sladiny a aj vyšším obsahom alkoholu v pive, pomohlo jej tiež silnejšie chmelenie.
Zlatý Bažant sa rozhodol túto tradíciu oživiť, a pred veľkonočnými sviatkami priniesť pivnú špecialitu, ktorá ulahodí tradičným pivárom, ako aj fajnšmekrom vyhľadávajúcim rôzne pivné "vychytávky". Zlatý Bažant Marcové je polotmavý ležiak s vyššou stupňovitosťou, ktorý svoju vyváženú sladovú chuť a jedinečnú farbu získal z jačmenného sladu bavorského typu. Karol France, obchodný sládok z pivovaru v Hurbanove, novinku popisuje ako pivo silnej chuti, ktoré symbolizuje novú energiu po končiacich sa zimných mesiacoch a zachytáva prechod medzi sezónami: "Zlatý Bažant Marcové 13 % má typicky jantárovú farbu a vyznačuje sa jemnou vôňou po karamelovom a praženom slade. Jeho chuť je spestrená strednou až vyššou aromatickou horkosťou s príjemným doznievaním po napití."
Podľa bavorskej tradície sa pivom "Märzen" dodnes otvárajú v nemecky hovoriacich krajinách jesenné oslavy piva Oktoberfest. S pivnou špecialitou Zlatý Bažant Marcové si túto tradičnú lahôdku môžu pivári vychutnať už počas tohtoročnej jari, ako aj počas nadchádzajúcich veľkonočných sviatkov. "Zlatý Bažant so svojou novinkou v limitovanej edícii opäť potvrdil majstrovstvo svojich sládkov v Hurbanove, ktorí dokážu vynikajúco kombinovať originálne s tradičným. Teší nás, že milovníkom zlatého moku môžeme podobne ako s našou tradíciou koncoročných sviatočných špecialít priniesť na jarné či veľkonočné stretnutia s blízkymi niečo naozaj výnimočné. Sme presvedčení, že už po prvom ochutnaní sa Zlatý Bažant Marcové stane pre pivárov v tomto roku skutočne prvou jarnou voľbou," dodáva brand manažér značky Zlatý Bažant Michal Sivko.
Limitovaná edícia Zlatý Bažant Marcové 13 % je od začiatku marca dostupná v maloobchodných sieťach v štvorbalení 0,5l fliaš, a vo viac ako 600 vybraných puboch na celom Slovensku aj v obľúbenej čapovanej podobe.
Tradícia varenia piva "Märzen" pochádza zo 16. storočia. V tom čase sa v bavorskom pivovarníctve dohodlo, že pivo sa smie variť iba v období od septembra do apríla. Dôvodom bola snaha predísť riziku vzniku požiarov pri varení piva, ako aj potreba nižších teplôt pri jeho výrobe. Aby bol aj počas letnej sezóny dostatok zlatého moku, v marci sa vyrobila špeciálna várka piva s dlhšou životnosťou. Tá sa dosiahla zvýšením koncentrácie sladiny a aj vyšším obsahom alkoholu v pive, pomohlo jej tiež silnejšie chmelenie.
Zlatý Bažant sa rozhodol túto tradíciu oživiť, a pred veľkonočnými sviatkami priniesť pivnú špecialitu, ktorá ulahodí tradičným pivárom, ako aj fajnšmekrom vyhľadávajúcim rôzne pivné "vychytávky". Zlatý Bažant Marcové je polotmavý ležiak s vyššou stupňovitosťou, ktorý svoju vyváženú sladovú chuť a jedinečnú farbu získal z jačmenného sladu bavorského typu. Karol France, obchodný sládok z pivovaru v Hurbanove, novinku popisuje ako pivo silnej chuti, ktoré symbolizuje novú energiu po končiacich sa zimných mesiacoch a zachytáva prechod medzi sezónami: "Zlatý Bažant Marcové 13 % má typicky jantárovú farbu a vyznačuje sa jemnou vôňou po karamelovom a praženom slade. Jeho chuť je spestrená strednou až vyššou aromatickou horkosťou s príjemným doznievaním po napití."
Podľa bavorskej tradície sa pivom "Märzen" dodnes otvárajú v nemecky hovoriacich krajinách jesenné oslavy piva Oktoberfest. S pivnou špecialitou Zlatý Bažant Marcové si túto tradičnú lahôdku môžu pivári vychutnať už počas tohtoročnej jari, ako aj počas nadchádzajúcich veľkonočných sviatkov. "Zlatý Bažant so svojou novinkou v limitovanej edícii opäť potvrdil majstrovstvo svojich sládkov v Hurbanove, ktorí dokážu vynikajúco kombinovať originálne s tradičným. Teší nás, že milovníkom zlatého moku môžeme podobne ako s našou tradíciou koncoročných sviatočných špecialít priniesť na jarné či veľkonočné stretnutia s blízkymi niečo naozaj výnimočné. Sme presvedčení, že už po prvom ochutnaní sa Zlatý Bažant Marcové stane pre pivárov v tomto roku skutočne prvou jarnou voľbou," dodáva brand manažér značky Zlatý Bažant Michal Sivko.
Limitovaná edícia Zlatý Bažant Marcové 13 % je od začiatku marca dostupná v maloobchodných sieťach v štvorbalení 0,5l fliaš, a vo viac ako 600 vybraných puboch na celom Slovensku aj v obľúbenej čapovanej podobe.