![]() |
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
![]() |
||||||
Nedeľa 23.2.2025
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
![]() |
||||||
Meniny má Roman, Romana
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
![]() |
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
28. októbra 2011
Zlatý Bažant odštartoval piatu sezónu sviatočného piva
Zlatý Bažant odštartoval v posledný októbrový štvrtok už piatu sezónu svojho sviatočného piva. Sviatočná pivná špecialita v limitovanej edícii z dielne majstrov pivovarníkov z Hurbanova už ...
Zdieľať

S blížiacim sa koncom roka máme vďaka sviatkom možnosť tráviť viac času v kruhu svojej rodiny a blízkych. K oslave takýchto špeciálnych príležitostí prirodzene patria chutné jedlá a nápoje. Ku koncoročným tradíciám a gurmánskym pôžitkom pribudla v posledných rokoch aj tradícia varenia sviatočného piva Zlatý Bažant. Po dvoch rokoch pšeničného piva, úspešnom Portri a Bocku v tomto roku slávnostný stôl obohatí Zlatý Bažant tmavé kvasinkové pivo - tmavé pivo so stupňovitosťou 13,9 % vyrobené zo svetlého, karamelového, bavorského a farebného sladu. Okrem vybraného chmeľu boli dôležitou ingredienciou pri výrobe pivnej špeciality pivovarnícke kvasnice vrchného kvasenia, použité výhradne pre tohtoročné sviatočné pivo.
Karol France, obchodný sládok z hurbanovského pivovaru hovorí: „Pri príprave originálnej receptúry pre Zlatý Bažant tmavé kvasinkové pivo sme sa inšpirovali obľúbenými tmavými kvasinkovými pivami známymi najmä v Nemecku či Belgicku. Tohtoročnú sviatočnú špecialitu charakterizuje výrazná karamelová vôňa s jemným tónom ovocia, bohatá krémová pena a plná chuť. Pivo má zároveň jemný zákal, ktorý je dôkazom prítomnosti pivovarníckych kvasníc vrchného kvasenia.“
Práve z dôvodu prítomnosti pivovarníckych kvasníc sládok odporúča pri nalievaní piva do pohára postupovať podľa špeciálneho rituálu, pri ktorom sa do pohára najskôr nalejú 2/3 obsahu fľaše a po premiešaní zvyšku obsahu fľaše sa pohár doleje. Kvasinkové pivo má zároveň vyššiu penivosť, a preto sa odporúča jeho jemné nalievanie po stene pohára. Výsledkom tohto rituálu je pri správnom vychladení na 7-9° C skutočná pivná lahôdka s bohatou krémovou penou.
Hana Šimková, manažérka korporátnych vzťahov spoločnosti HEINEKEN Slovensko hovorí: „Sme veľmi hrdí, že už po piaty krát prinášame pred koncom roka nielen pre pivných gurmánov skutočnú pivnú lahôdku z dielne našich majstrov pivovarníkov z Hurbanova. Tradícia sviatočnej pivnej špeciality je oslavou pivovarníckeho remesla a žiadaným obohatením ponuky pív na našom trhu v čase, kedy každý z nás hľadá novinky či špeciality na obohatenie sviatočného stola. Je pre nás zároveň poďakovaním našim priaznivcom, ktorým takto v predstihu prajeme príjemné a ničím nerušené sviatky.“
Zlatý Bažant tmavé kvasinkové pivo bude v limitovanej edícii dostupné v exkluzívnom štvorbalení 0,33 l fliaš s praktickým twist-off uzáverom vo všetkých obchodných sieťach od konca októbra. Nielen milovníkov pivných špecialít určite poteší aj v najobľúbenejšej čapovanej podobe, v tomto roku približne v 330 puboch na celom Slovensku. Úspech tohtoročnej sviatočnej špeciality podporí aj jej marketingová podpora v mieste predaja ako aj v TV či na internete.