Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Z domova

06. novembra 2016

Žiaci krajských škôl navaria v Bruseli



Študenti z bratislavských stredných odborných škôl, zameraných na gastronómiu a hotelierstvo, budú variť v kantínach Európskej komisie (EK) v Bruseli. Žiaci zo škôl ...



Zdieľať
Ilustračné foto Foto: Teraz.sk
Bratislava 6. novembra (TASR) – Študenti z bratislavských stredných odborných škôl, zameraných na gastronómiu a hotelierstvo, budú variť v kantínach Európskej komisie (EK) v Bruseli. Žiaci zo škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) sa týmto spôsobom zapoja do Týždňa slovenskej kuchyne, ktorý je súčasťou oficiálnych aktivít pod záštitou Predsedníctva SR v Rade EÚ (SK PRES).


"Bratislavská župa aktívne podporuje duálne vzdelávanie a odbornú prípravu mladých ľudí. Jedným zo spôsobov je aj prezentácia ich zručností za hranicami krajiny," povedal v tejto súvislosti predseda BSK Pavol Frešo.

Zamestnancom európskych inštitúcií navaria žiaci od pondelka do štvrtka (7.-10.11.) typické slovenské jedlá. "Napríklad v pondelok budú podávať polievku, rybu, pirohy a dezert, no navaria takisto typické študentské menu," informovala tlačová tajomníčka BSK Veronika Beňadiková.

Týždeň slovenskej kuchyne otvoria oficiálne 8. novembra o 12.30 h v Berlaymonte podpredseda EK Maroš Šefčovič, predseda BSK Pavol Frešo a za SK PRES veľvyslanec Alexander Micovčin.

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR

   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
Deutsche Telekom prichádza s ochranným protidronovým systémom
<< predchádzajúci článok
Na výborných výsledkoch Volkswagenu mal podiel aj finančný šéf Pötsch