|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Pondelok 4.11.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Karol
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
06. novembra 2016
Žiaci krajských škôl navaria v Bruseli
Študenti z bratislavských stredných odborných škôl, zameraných na gastronómiu a hotelierstvo, budú variť v kantínach Európskej komisie (EK) v Bruseli. Žiaci zo škôl ...
Zdieľať
Ilustračné foto Foto: Teraz.sk
Bratislava 6. novembra (TASR) – Študenti z bratislavských stredných odborných škôl, zameraných na gastronómiu a hotelierstvo, budú variť v kantínach Európskej komisie (EK) v Bruseli. Žiaci zo škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) sa týmto spôsobom zapoja do Týždňa slovenskej kuchyne, ktorý je súčasťou oficiálnych aktivít pod záštitou Predsedníctva SR v Rade EÚ (SK PRES)."Bratislavská župa aktívne podporuje duálne vzdelávanie a odbornú prípravu mladých ľudí. Jedným zo spôsobov je aj prezentácia ich zručností za hranicami krajiny," povedal v tejto súvislosti predseda BSK Pavol Frešo.
Zamestnancom európskych inštitúcií navaria žiaci od pondelka do štvrtka (7.-10.11.) typické slovenské jedlá. "Napríklad v pondelok budú podávať polievku, rybu, pirohy a dezert, no navaria takisto typické študentské menu," informovala tlačová tajomníčka BSK Veronika Beňadiková.
Týždeň slovenskej kuchyne otvoria oficiálne 8. novembra o 12.30 h v Berlaymonte podpredseda EK Maroš Šefčovič, predseda BSK Pavol Frešo a za SK PRES veľvyslanec Alexander Micovčin.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR