|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Nedeľa 22.12.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Adela
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
19. novembra 2012
Závislosť na cukre
V prvom rade si treba uvedomiť, prečo vlastne priberáme. Naše telo nie je stavané na príjem veľkého množstva rýchlo vstrebávateľných sacharidov, ako sú cukor a múka a samozrejme, výrobky ...
Zdieľať
BRATISLAVA 19. novembra (WBN/PR) - V prvom rade si treba uvedomiť, prečo vlastne priberáme. Naše telo nie je stavané na príjem veľkého množstva rýchlo vstrebávateľných sacharidov, ako sú cukor a múka a samozrejme, výrobky obsahujúce tieto zložky. Naše telo je prispôsobené na pohyb, ktorý žiaľ u mnohých nepripadá do úvahy. V tomto je kameň úrazu. Ak namietnete, že cukor nekonzumujete, mýlite sa. Cukor sa totiž nenachádza len v sladkostiach. V súčasnosti ho výrobcovia dávajú snáď do všetkých potravín. Nájdete ho všade, aj tam, kde by ste ho nečakali. Len sa dobre pozrite napr. v údeninách, mliečnych výrobkoch... ukrýva sa pod rôznymi názvami ako glukózový sirup, dextróza, sacharóza, fruktóza... Nie je to zvláštne? Čo myslíte prečo? Odpoveď vás možno prekvapí. Cukor (jednoduché cukry vo všetkých podobách) a rovnako aj múka (všetky podoby: hladká, celozrnná či bio) patria k aditívam, ktoré vyvolávajú umelo generovaný hlad a závislosť. Výrobcovia totiž chcú, aby sa zákazníci k ich potravinám vrátili, a preto tieto prísady používajú. Zároveň nimi v potravinách zlepšujú vizuálne a senzorické vlastnosti, ktoré však so zdravou výživou nemajú nič spoločné. Ich úlohou je dodať potravinám také vlastnosti, aby boli vizuálne krajšie, aby viac chutili a aby sme ich na posedenie dokázali zjesť viac.
Sme závislí na cukre
Často sa stretávam s ľuďmi, ktorí na informácie o škodlivosti cukru reagujú podráždene a nedôverčivo. Nejesť cukor sa im zdá neprirodzené. Opak je však pravdou. Ľudstvo predsa žilo bez cukru desaťtisíce rokov. Kryštálový cukor človek používa cca 200 rokov, pričom najväčší rozmach nastal v posledných 100 rokoch. Len za posledných 30 rokov sa sortiment sladkostí, cestovín, pečiva a výživových doplnkov nehorázne rozšíril. Toho, čo bolo najmenej je dnes najviac. Čo myslíte prečo? Prečo sa práve z týchto potravín predáva najviac? Verte, je to preto, lebo po nich idete ako hmyz po svetle. A toto sa volá závislosť! Máme nesprávne stravovacie návyky a životný štýl, čoho dôsledkom sú civilizačné choroby ako infarkt, mozgová mŕtvica, diabetes, kardiovaskulárne ochorenia, lipidové ochorenia a rakovina, na ktoré sa denne umiera vo veľmi veľkom počte. Týmto chorobám sa dá predísť veľmi ľahko. Aj keď to pre niekoho môže byť veľmi ťažké nakoľko závislosť je veľmi silná, rovnako ako aj propagácia komerčných potravín. Stačí len zmeniť životný štýl!
Nám na vašom zdraví záleží!
Ing. Ivan Gallo
Výkonný riaditeľ Norbi Update
www.update.sk
POTRAVINÁRSKE VÝROBKY PRE ZDRAVÝ ŽIVOTNÝ ŠTÝL
PODNIKAJTE V ZDRAVOM ŽIVOTNOM ŠTÝLE!
Otvorte si aj vy predajňu
Norbi Update!
Bližšie info na franchise@update.sk
Sme závislí na cukre
Často sa stretávam s ľuďmi, ktorí na informácie o škodlivosti cukru reagujú podráždene a nedôverčivo. Nejesť cukor sa im zdá neprirodzené. Opak je však pravdou. Ľudstvo predsa žilo bez cukru desaťtisíce rokov. Kryštálový cukor človek používa cca 200 rokov, pričom najväčší rozmach nastal v posledných 100 rokoch. Len za posledných 30 rokov sa sortiment sladkostí, cestovín, pečiva a výživových doplnkov nehorázne rozšíril. Toho, čo bolo najmenej je dnes najviac. Čo myslíte prečo? Prečo sa práve z týchto potravín predáva najviac? Verte, je to preto, lebo po nich idete ako hmyz po svetle. A toto sa volá závislosť! Máme nesprávne stravovacie návyky a životný štýl, čoho dôsledkom sú civilizačné choroby ako infarkt, mozgová mŕtvica, diabetes, kardiovaskulárne ochorenia, lipidové ochorenia a rakovina, na ktoré sa denne umiera vo veľmi veľkom počte. Týmto chorobám sa dá predísť veľmi ľahko. Aj keď to pre niekoho môže byť veľmi ťažké nakoľko závislosť je veľmi silná, rovnako ako aj propagácia komerčných potravín. Stačí len zmeniť životný štýl!
Nám na vašom zdraví záleží!
Ing. Ivan Gallo
Výkonný riaditeľ Norbi Update
www.update.sk
POTRAVINÁRSKE VÝROBKY PRE ZDRAVÝ ŽIVOTNÝ ŠTÝL
PODNIKAJTE V ZDRAVOM ŽIVOTNOM ŠTÝLE!
Otvorte si aj vy predajňu
Norbi Update!
Bližšie info na franchise@update.sk