|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Utorok 5.11.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Imrich
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP
Bratislava 26. mája (TASR) - V 1. štvrťroku 2018 v slovenskom potravinárskom priemysle pracovalo 32.141 zamestnancov. Oproti 1. štvrťroku 2017 sa ich stav zvýšil o 3,9 %. Uviedol to pre TASR Matej Korpáš zo Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK).Najvýraznejšie zvýšenie počtu zamestnancov v 1. štvrťroku 2018 sa zaznamenalo vo výrobe hotových krmív, kde sa oproti 1. štvrťroku 2017 počet medziročne zvýšil o 44 %. Zvýšenie priemerného počtu zamestnancov v 1. štvrťroku 2018 sa evidovalo vo väčšine odvetví, výraznejšie však v odvetví spracovania a konzervovania ovocia a zeleniny (13,6 %), vo výrobe kakaa, čokolády a cukroviniek (12,9 %) a vo výrobe rastlinných a živočíšnych olejov a tukov (10,6 %).
Najvýraznejšie zníženie počtu zamestnancov v 1. štvrťroku tohto roku nastalo v odvetví stáčania prírodných minerálnych vôd a výroby nealko nápojov, a to medziročne o 6,3 %. Výraznejšie zníženie priemerného počtu zamestnancov sa zaznamenalo aj vo výrobe trvanlivých pekárskych výrobkov (5,9 %) a vo výrobe mäsových výrobkov vrátane hydinových (1,3 %).
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR