|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Štvrtok 21.11.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Elvíra
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
19. novembra 2008
Základom toskánskej kuchyne je jednoduchosť a tradícia
Slovensko navštívila talianska šéfkuchárka Sonia Visman, ktorá predstaví typické jedlá Toskánska
Zdieľať
Šéfkuchárka reštaurácie Albergaccio di Castellina začala s varením už ako 16-ročná. Vďaka rodinným tradíciám a prehlbovaniu znalostí o pravej toskánskej kuchyni sa dostala do pozornosti odborníkov aj širokej verejnosti. V roku 2003 získala prvú hviezdičku Michelin, precestovala svet od Švajčiarska po Singapur.
Matka troch detí vedie reštauráciu s manželom, lokálnych dodávateľov surovín si podľa kvality sama vyberá. "Typické pre toskánsku kuchyňu sú jednoduché jedlá chudobných ľudí, ako je fazuľa či chlieb. Často sa využíva divina a cestoviny na množstvo spôsobov. Jedlo sa u nás zapíja červeným vínom a k všetkému pridávame špeciálny pikantný olivový olej," povedala Visman. Chlieb, ktorý sama pre svojich zákazníkov pečie, je nesolený, aby vynikla chuť iných jedál. "Používame ho ako prílohu k takmer všetkým pokrmom," vysvetlila šéfkuchárka. V jedálnom lístku typických reštaurácií regiónu, z ktorého pochádza, zákazník ťažko môže hľadať ryby či hydinu. No ako prezradila pre agentúru SITA, hlavným chodom tradičného vianočného obeda je paradoxne kurča.
(SITA)