|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Nedeľa 22.12.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Adela
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
24. februára 2012
Výtvory mladých cukrárov boli pastvou pre oči i mlsné jazyky
Študenti z 23 stredných škôl zo Slovenska, Českej republiky a Poľska súťažili dnes v Prešove na 10. ročníku Sweet cup 2012 v odboroch kuchár, cukrár, aranžér a predavač. ...
Zdieľať
PREŠOV 24. februára (WEBNOVINY) – Študenti z 23 stredných škôl zo Slovenska, Českej republiky a Poľska súťažili dnes v Prešove na 10. ročníku Sweet cup 2012 v odboroch kuchár, cukrár, aranžér a predavač.
Organizátori zo Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Prešove pripravili ako novinku aj nultý ročník baristickej súťaže, kde študenti predvádzali svoje umenie v príprave a stolovaní kávy.
Odborným garantom tejto časti súťaže bol Michal Křiška, ktorý je uznávaným baristom v Čechách. Ako pozorovatelia sa zúčastnili na dnešnom podujatí aj zástupcovia škôl z Maďarska, s ktorými chcú organizátori v budúcnosti nadviazať bližšie kontakty a získať ich žiakov do súťaže.
V každej zo súťažných disciplín súťažili páry, z dvojice bol jeden v pozícii asistenta a druhý predvádzal svoje umenie. Súťažiaci si mohli vybojovať bronzové, strieborné a zlaté pásmo. Pre gastronomické odbory bola pripravená aj špeciálna cena riaditeľa školy.
Žatvou pre oči bola súťaž cukrárov, ktorí dnes mali spoločnú tému - pripraviť narodeninovú tortu. Ako uviedla zástupkyňa riaditeľa pre odbornú výchovu Beatrice Blichová, dôvodom bol jubilejný 10. ročník súťaže. Torty po súťaži mohli degustovať všetci návštevníci súťažnej prehliadky.
Stredná odborná škola obchodu a služieb v Prešove pripravuje pre budúce povolanie 625 žiakov v 17 odboroch. Má tiež nadstavbové štúdium v potravinárskych odboroch.
Organizátori zo Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Prešove pripravili ako novinku aj nultý ročník baristickej súťaže, kde študenti predvádzali svoje umenie v príprave a stolovaní kávy.
Odborným garantom tejto časti súťaže bol Michal Křiška, ktorý je uznávaným baristom v Čechách. Ako pozorovatelia sa zúčastnili na dnešnom podujatí aj zástupcovia škôl z Maďarska, s ktorými chcú organizátori v budúcnosti nadviazať bližšie kontakty a získať ich žiakov do súťaže.
V každej zo súťažných disciplín súťažili páry, z dvojice bol jeden v pozícii asistenta a druhý predvádzal svoje umenie. Súťažiaci si mohli vybojovať bronzové, strieborné a zlaté pásmo. Pre gastronomické odbory bola pripravená aj špeciálna cena riaditeľa školy.
Žatvou pre oči bola súťaž cukrárov, ktorí dnes mali spoločnú tému - pripraviť narodeninovú tortu. Ako uviedla zástupkyňa riaditeľa pre odbornú výchovu Beatrice Blichová, dôvodom bol jubilejný 10. ročník súťaže. Torty po súťaži mohli degustovať všetci návštevníci súťažnej prehliadky.
Stredná odborná škola obchodu a služieb v Prešove pripravuje pre budúce povolanie 625 žiakov v 17 odboroch. Má tiež nadstavbové štúdium v potravinárskych odboroch.