|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Štvrtok 21.11.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Elvíra
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
18. apríla 2014
Výroba ovčieho a kozieho mäsa v EÚ tento rok klesne na 944 000 ton
Celková výroba ovčieho a kozieho mäsa v EÚ sa podľa posledného odhadu Európskej komisie (EK) tento rok medziročne zníži o 0,4 % na 944.000 ton. Vyplýva to z ...
Zdieľať
Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo
Bratislava 18. apríla (TASR) - Celková výroba ovčieho a kozieho mäsa v EÚ sa podľa posledného odhadu Európskej komisie (EK) tento rok medziročne zníži o 0,4 % na 944.000 ton. Vyplýva to z aktuálnej správy Agrárnych trhových informácií Slovenska (ATIS). "V budúcom roku bude pravdepodobne nasledovať ďalší pokles výroby, a to na 935.000 ton."V roku 2013 vysoká ponuka ovčieho mäsa na trhu na Novom Zélande prispela k 5,3-% zvýšeniu dovozu tohto druhu mäsa na trh EÚ. "Tohto roku budú dodávky ovčieho mäsa z Nového Zélandu pravdepodobne nižšie, najmä v dôsledku poklesu ponuky jahniat pre nepriaznivé klimatické podmienky. Navyše, tento pokles má vplyv na pokračovanie zmeny trendu orientácie z výroby mäsového typu na mliekový typ v súvislosti s vyššími cenami mlieka."
V roku 2015 by sa mala podľa prognózy EK výroba mäsa z oviec na Novom Zélande opäť zvýšiť, čo bude mať za následok nárast dodávok ovčieho mäsa na trh EÚ.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR