|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Sobota 16.11.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Agnesa
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
27. júna 2018
Vo vlastivednom múzeu v Galante prednášalo o histórii pivovarníctva
Ilustračná snímka.
Zdieľať
Ilustračná snímka. Foto: TASR/František Iván
Galanta 27. júna (TASR) – Návštevníci Vlastivedného múzea v Galante si mohli v stredu poobede vypočuť prednášku Ondreja Godála z histórie pivovarníctva. Od historika Tribečského múzea sa dozvedeli viac o výrobe piva a jeho histórii.„V prednáške historika múzea sa mohli oboznámiť s históriu výroby piva a pivovarníctva v rôznych historických obdobiach, vývojom výroby piva na Slovensku počnúc výberom a pestovaním surovín a končiac pri finálnom produkte, ktorý je neoddeliteľne spojený s prevádzkovaním krčiem, hostincov a výčapov," informovala TASR Izabela Danterová z Vlastivedného múzea v Galante.
Tribečské múzeum v Topoľčanoch sa od 80. rokov 20. storočia špecializuje na výskum a dokumentáciu chmeliarstva, sladovníctva a pivovarníctva v celoslovenskom rozsahu. Pivo a jeho výroba sú známe od nepamäti, pričom svoju popularitu si získalo vďaka dostupnosti základnej výrobnej suroviny - obilia, jednoduchosti prípravy či nízkej cene. K jeho rozšíreniu prispela aj chuť a obsah látok priaznivých pre zdravie. Pre viaceré civilizácie v minulosti predstavoval pivný mok dôležitú zložku stravy privilegovaných i nižších sociálnych vrstiev.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR