|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Nedeľa 22.12.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Adela
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
17. apríla 2017
Vo väzeniach sa jedálniček prispôsobuje tradičným veľkonočným zvykom
V slovenských väzniciach sa aj jedálny lístok prispôsobuje tradičným veľkonočným zvykom. Uviedol pre TASR riaditeľ kancelárie generálneho riaditeľa Zboru ...
Zdieľať
Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa
Bratislava 17. apríla (TASR) - V slovenských väzniciach sa aj jedálny lístok prispôsobuje tradičným veľkonočným zvykom. Uviedol pre TASR riaditeľ kancelárie generálneho riaditeľa Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) Adrián Baláž.V ústavoch na výkon väzby, ústavoch na výkon trestu odňatia slobody a nemocnici pre obvinených a odsúdených budú podľa neho zostavené jedálne lístky v súlade so zvykmi jednotlivých regiónov a podľa určených finančných limitov, pripravované budú tradičné jedlá typické pre sviatočné chvíle spájané s kresťanskými obradmi.
"Väznené osoby nájdu v podávanom menu jedlá zo zemiakov, špenátu, varených vajec, baranieho, hydinového, bravčového mäsa a nebudú chýbať ani tradičné údeniny. Na Veľký piatok boli varené aj pôstne jedlá," povedal Baláž.
V súčasnosti sa vo výkone väzby nachádza 1558 obvinených a vo výkone trestu odňatia slobody 8840 odsúdených, dodal Baláž.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR