|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Piatok 15.11.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Leopold
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
04. februára 2019
Vo Francúzsku krajiny súťažili vo varení, výherca zaujal jednoduchosťou a domácimi prísadami
Severské krajiny si tento rok úplne podrobili najprestížnejšiu súťaž vo varení v mekke kulinárstva. Na podujatí Bocuse d'Or, ktoré sa koná každé dva roky vo francúzskom Lyone, ...
Zdieľať
HELSINKI 4. februára - Severské krajiny si tento rok úplne podrobili najprestížnejšiu súťaž vo varení v mekke kulinárstva.
Na podujatí Bocuse d'Or, ktoré sa koná každé dva roky vo francúzskom Lyone, získal prvú cenu tím z Dánska pod vedením šéfkuchára Kennetha Tofta-Hansena, pričom ďalšie severské tímy - švédsky, nórsky a fínsky, obsadili nasledujúce tri priečky.
Toft-Hansen si podľa agentúry The Associated Press získal porotu pokrmami tematicky nazvanými "Flora Danica", v ktorých dominovali typické domáce dánske rastlinné prísady ako borievka alebo materina dúška.
Špeciálnu cenu za najlepšiu obloženú misu získali v Lyone tiež severania, tím pod vedením fínskych šéfkuchárov Isma Sipelainena a Johana Kurkelu, za misy pozostávajúce z pečeného teľacieho mäsa, fašírok, slaniny a húb.
Severania podľa hodnotenia agentúry AP tento rok porazili honosnú a zložitú francúzsku kuchyňu, ktorá skončila až na šiestom mieste z celkovo dvanástich zúčastnených krajín, jednoduchosťou svojich jedál a tiež stávkou na ich typické domáce ingrediencie.
Kuchársku súťaž Bocuse d'Or, pre ktorú sa vžilo aj pomenovanie gastronomická olympiáda, založil v roku 1987 jeden z najoceňovanejších francúzskych kuchárov posledných desaťročí Paul Bocuse, ktorý zomrel v roku 2018 vo veku 91 rokov.
Zdroj: Webnoviny.sk - Vo Francúzsku krajiny súťažili vo varení, výherca zaujal jednoduchosťou a domácimi prísadami © SITA Všetky práva vyhradené.
Na podujatí Bocuse d'Or, ktoré sa koná každé dva roky vo francúzskom Lyone, získal prvú cenu tím z Dánska pod vedením šéfkuchára Kennetha Tofta-Hansena, pričom ďalšie severské tímy - švédsky, nórsky a fínsky, obsadili nasledujúce tri priečky.
Výherné jedlá
Toft-Hansen si podľa agentúry The Associated Press získal porotu pokrmami tematicky nazvanými "Flora Danica", v ktorých dominovali typické domáce dánske rastlinné prísady ako borievka alebo materina dúška.
Špeciálnu cenu za najlepšiu obloženú misu získali v Lyone tiež severania, tím pod vedením fínskych šéfkuchárov Isma Sipelainena a Johana Kurkelu, za misy pozostávajúce z pečeného teľacieho mäsa, fašírok, slaniny a húb.
Jednoduchosť jedál
Severania podľa hodnotenia agentúry AP tento rok porazili honosnú a zložitú francúzsku kuchyňu, ktorá skončila až na šiestom mieste z celkovo dvanástich zúčastnených krajín, jednoduchosťou svojich jedál a tiež stávkou na ich typické domáce ingrediencie.
Kuchársku súťaž Bocuse d'Or, pre ktorú sa vžilo aj pomenovanie gastronomická olympiáda, založil v roku 1987 jeden z najoceňovanejších francúzskych kuchárov posledných desaťročí Paul Bocuse, ktorý zomrel v roku 2018 vo veku 91 rokov.
Zdroj: Webnoviny.sk - Vo Francúzsku krajiny súťažili vo varení, výherca zaujal jednoduchosťou a domácimi prísadami © SITA Všetky práva vyhradené.
<< predchádzajúci článok
J. D. Salingerovi zrejme vydajú nepublikované diela, objaví sa v nich aj rodina z jeho známej knihy
J. D. Salingerovi zrejme vydajú nepublikované diela, objaví sa v nich aj rodina z jeho známej knihy