|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Pondelok 18.11.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Eugen
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
Vitis Trophée Junior 2014 – Súťaž pre mladých somelierov
Mladí somelieri mali 13. a 14. februára skvelú príležitosť predviesť svoje nadanie na prvom ročníku súťaže Vitis Trophée Junior 2014. Somelierska súťaž určená pre študentov sa uskutočnila v ...
Zdieľať
BRATISLAVA 19. februára (WBN/PR) - Mladí somelieri mali 13. a 14. februára skvelú príležitosť predviesť svoje nadanie na prvom ročníku súťaže Vitis Trophée Junior 2014. Somelierska súťaž určená pre študentov sa uskutočnila v priestoroch Súkromnej strednej odbornej školy EDUCO v Námestove. Najvyššie ocenenie získala ženská víťazka Karin Kováscová z Nových Zámkov. Organizátorom podujatia bola spoločnosť Hubert J.E. pod záštitou Asociácie somelierov Slovenskej republiky.
Po úspešnom "seniorskom" Trophée Hubert zorganizovala spoločnosť Hubert J.E. podujatie pre študentov stredných škôl, somelierov a pracovníkov v oblasti gastronómie do 21 rokov. Cieľom súťaže bolo zdôrazniť krásu, ale aj náročnosť tejto profesie a podporiť vychádzajúce talenty, ktoré si prišli zmerať svoje sily do Námestova.
Do súťaže sa zapojilo celkom 24 súťažiacich z 11 škôl. Víťazkou Vitis Trophée Junior sa stala Karin Kovácsová z Nových Zámkov. Na druhom mieste skončil Adam Fabián z Nových Zámkov a na treťom mieste Kamil Kontšek zo Zvolena.
Súťaž bola rozdelená na písomnú teoretickú a praktickú časť. Prvou časťou bol test, v ktorom si účastníci preverili svoje znalosti v oblasti vinárstva a vinohradníctva na Slovensku. Po teste nasledovala praktická časť, ktorá pozostávala z určenia dvoch aromatických vzoriek vôní, opisu senzorických vlastností jednej vzorky vína a zoradenia vzoriek podľa intenzity chute. Na záver súťažiaci predviedli ukážku servisu vína. Do finálovej časti postúpili traja najlepší, ktorí dosiahli v celkovom súčte disciplín najvyšší počet bodov.
Vo finále Vitis Trophée Junior si mladí somelieri porovnali svoje zručnosti v štyroch disciplínach. V prvej disciplíne bolo ich úlohou odporučiť vhodný nápoj k vybranému menu. Oprava chýb vo vínnom lístku bolo zadaním druhej disciplíny, za ktorou nasledovala tretia disciplína – popis senzorických vlastností vína. Poslednou, štvrtou disciplínou, bola skúška zručností v podobe servisu šumivého vína.
Po úspešnom "seniorskom" Trophée Hubert zorganizovala spoločnosť Hubert J.E. podujatie pre študentov stredných škôl, somelierov a pracovníkov v oblasti gastronómie do 21 rokov. Cieľom súťaže bolo zdôrazniť krásu, ale aj náročnosť tejto profesie a podporiť vychádzajúce talenty, ktoré si prišli zmerať svoje sily do Námestova.
Do súťaže sa zapojilo celkom 24 súťažiacich z 11 škôl. Víťazkou Vitis Trophée Junior sa stala Karin Kovácsová z Nových Zámkov. Na druhom mieste skončil Adam Fabián z Nových Zámkov a na treťom mieste Kamil Kontšek zo Zvolena.
Súťaž bola rozdelená na písomnú teoretickú a praktickú časť. Prvou časťou bol test, v ktorom si účastníci preverili svoje znalosti v oblasti vinárstva a vinohradníctva na Slovensku. Po teste nasledovala praktická časť, ktorá pozostávala z určenia dvoch aromatických vzoriek vôní, opisu senzorických vlastností jednej vzorky vína a zoradenia vzoriek podľa intenzity chute. Na záver súťažiaci predviedli ukážku servisu vína. Do finálovej časti postúpili traja najlepší, ktorí dosiahli v celkovom súčte disciplín najvyšší počet bodov.
Vo finále Vitis Trophée Junior si mladí somelieri porovnali svoje zručnosti v štyroch disciplínach. V prvej disciplíne bolo ich úlohou odporučiť vhodný nápoj k vybranému menu. Oprava chýb vo vínnom lístku bolo zadaním druhej disciplíny, za ktorou nasledovala tretia disciplína – popis senzorických vlastností vína. Poslednou, štvrtou disciplínou, bola skúška zručností v podobe servisu šumivého vína.