![]() |
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
![]() |
||||||
Nedeľa 23.2.2025
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
![]() |
||||||
Meniny má Roman, Romana
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
![]() |
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
16. septembra 2013
Víťazné menu Food Fest Tatry obsahovalo pstruha i diviaka
Tatranský šéfkuchár Jaroslav Uhlár z Grandhotela Praha v Tatranskej Lomnici sa stal absolútnym víťazom prvého ročníka tatranského festivalu Food Fest Tatry. Najvyššie ohodnotene získal ...
Zdieľať

Najvyššie ohodnotene získal za vysokú kvalitu, preukázané skúsenosti, prejavený profesionálny prístup, prínos v gastronómii, dodržanie postupov súťaže a originalitu, informovala spoluorganizátorka súťaže Lenka Chovancová.
"Skúsenosti robia svoje. Na druhej strane, ja som šiel do súťažného varenia s radosťou. Mali sme veľmi dobré odozvy od ľudí, ktorí sa k nášmu stánku vrátili aj na druhý deň, a to človeka veľmi poteší," povedal Jaroslav Uhlár.
Kuchárske umenie na víkendovom podujatí v Tatranskej Lomnici hodnotila porota zložená z odborníkov a porota z ľudu. Hoci počasie nebolo festivalu príliš naklonené, chuť návštevníkov na najlepšie tatranské špeciality bola silnejšia. Do tatranskej Lomnice si našlo cestu okolo 3500 ľudí z celého Slovenska. Okrem domácich návštevníkov to boli aj turisti z okolitých krajín, hlavne z Českej republiky.
Víťazné štvorchodové menu pozostávalo z domácej bravčovej paštéty s glazovanou šalotkou a opečenou bagetkou ako predjedlo. Polievku predstavoval zelerový krém s pečeným filetovaným pstruhom s tymianom na restovanom špenáte. Hlavné jedlo bolo ragú z diviaka s dubákmi, lesnými plodmi a žemľovou knedľou. Dezert bola jablková piškóta s ovocnou plnkou v pečených mandliach s tekutou čokoládou a gaštanovou penou.
Okrem hlavnej súťaže oceňovali organizátori aj v ďalších kategóriách. V kategórii tradičnosť, zachovanie a udržanie tradície a klasických tatranských a slovenských surovín zvíťazil Milan Suranovský z AquaCity Poprad. V kategórii originalita, inovatívnosť a nové postupy a nápady a trendy zvíťazil Dominik Bašista z Mountain Hotel & Residencies Kukučka. Cenu šéfkuchára v kategórii exotika, spojenie chutí a kombinácia surovín zvíťazil Štefan Grich z hotela Panorama. Za prínos zahraničnej gastronómie k tatranskej a spájanie domácich a cudzích komponentov získal ocenenie Marco Lino z Lino Restaurant.