|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Sobota 16.11.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Agnesa
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
16. júna 2010
Vitamín B6 má znižovať riziko rakoviny pľúc
Tagy: Vitamín B6
Vitamín B6 podľa najnovších zistení znižuje u fajčiarov i nefajčiarov riziko vzniku rakoviny pľúc. Vedci z Medzinárodnej agentúry pre výskum rakoviny (IARC) tvrdia, že u ľudí s dostatočným ...
Zdieľať
Foto: BRATISLAVA 16. júna (WEBNOVINY) - Vitamín B6 podľa najnovších zistení znižuje u fajčiarov i nefajčiarov riziko vzniku rakoviny pľúc. Vedci z Medzinárodnej agentúry pre výskum rakoviny (IARC) tvrdia, že u ľudí s dostatočným množstvom tohto vitamínu a jednou zo základných aminokyselín s názvom metionín v krvi je nižšia pravdepodobnosť, že dostanú rakovinu pľúc ako u tých, ktorí majú hladinu týchto látok nízku. Podľa zistení vedcov sa pritom v prípade dostatočnej hladiny oboch živín riziko znižuje až o 60 percent. "Naznačuje to, že strava môže zohrať významnú úlohu pri prevencii vzniku rakoviny pľúc, zároveň je však príliš predčasné tvrdiť, že keď zmeníte svoj jedálniček a budete jesť viac jedál s obsahom tohto vitamínu, zmeníte svoje riziko ochorenia," uviedol Paul Brennan z IARC.
Vedci sledovali 900 pacientov trpiacich rakovinou pľúc, medzi ktorými bolo aj sto nefajčiarov a 260 bývalých fajčiarov.
SITA/Reuters
Vedci sledovali 900 pacientov trpiacich rakovinou pľúc, medzi ktorými bolo aj sto nefajčiarov a 260 bývalých fajčiarov.
SITA/Reuters
Tagy: Vitamín B6