|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Štvrtok 21.11.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Elvíra
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
30. augusta 2013
Víkend bude v znamení dobrých jedál a kvalitného vína
Posledný prázdninový víkend sa ponesie v Bratislavskom kraji v znamení dobrých jedál a kvalitného vína. Jeho obyvatelia a návštevníci si budú môcť vybrať z bohatej ponuky podujatí.
Zdieľať
Bratislava 30. augusta (TASR) - Posledný prázdninový víkend sa ponesie v Bratislavskom kraji v znamení dobrých jedál a kvalitného vína. Jeho obyvatelia a návštevníci si budú môcť vybrať z bohatej ponuky podujatí.
"Každý rok prichádza do nášho regiónu väčší počet turistov, a preto je potrebné, aby sa služby a podujatia stávali kvalitnejšími, atraktívnejšími a aby sa dostali do povedomia širokej verejnosti. Cestovný ruch je zdrojom pracovných miest a jeho rozvoj je závislý práve od atraktivity destinácie. V tom je úloha Krajskej organizácie cestovného ruchu Bratislava Region Tourism zrejmá," povedal predseda KOCR BRT Ivo Nesrovnal.
Gurmáni a milovníci dobrého jedla si počas nadchádzajúcej soboty prídu na svoje. Cech husacinárov Slovenského Grobu pripravil už XIII. ročník Dňa otvorených dverí. Dvanásť zúčastnených reštaurácií bude počas neho ponúkať husacie lahôdky s lokšami. Návštevníci budú môcť taktiež ochutnať aj iné špeciality, ako napríklad štrúdle rôznych príchutí, husaciu pečienku, plnené lokše, ale aj kvalitné vína z malokarpatskej vinárskej oblasti. Pripravený je aj sprievodný kultúrny program, v rámci ktorého vystúpi dychová hudba Vištučanka.
Tradícia pečenia husí v Slovenskom Grobe je veľmi stará, čo ocenila aj Európska komisia v roku 2006, keď zo 422 projektov z celej EÚ vybrala za dodržiavanie tradície husaciny v Slovenskom Grobe ako najlepší projekt v rámci malého a stredného podnikania.
V obci Dubová bude túto sobotu taktiež rušno. Uskutoční sa tu Dubovský festival scískaníc. Ich príprava má svoju dlhoročnú tradíciu. Staré gazdinky ich pripravovali tak, že surovú zemiakovú lokšu potreli oškvarkovou masťou, potom ju stočili do rolky a stisli (scísli) a dali zapiecť. Cieľom tohto podujatia je podporiť spoločenský život v obci, prezentovať jedinečný prvok miestnej gastronómie, ktorý má obec registrovaný, a taktiež prezentovať zručnosti miestnych obyvateľov.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR
príprava na 13. ročník Dňa otvorených dverí, ktorý sa uskutoční v sobotu 31. augusta 2013. Foto: TASR/Eduard Fašung
"Každý rok prichádza do nášho regiónu väčší počet turistov, a preto je potrebné, aby sa služby a podujatia stávali kvalitnejšími, atraktívnejšími a aby sa dostali do povedomia širokej verejnosti. Cestovný ruch je zdrojom pracovných miest a jeho rozvoj je závislý práve od atraktivity destinácie. V tom je úloha Krajskej organizácie cestovného ruchu Bratislava Region Tourism zrejmá," povedal predseda KOCR BRT Ivo Nesrovnal.
Gurmáni a milovníci dobrého jedla si počas nadchádzajúcej soboty prídu na svoje. Cech husacinárov Slovenského Grobu pripravil už XIII. ročník Dňa otvorených dverí. Dvanásť zúčastnených reštaurácií bude počas neho ponúkať husacie lahôdky s lokšami. Návštevníci budú môcť taktiež ochutnať aj iné špeciality, ako napríklad štrúdle rôznych príchutí, husaciu pečienku, plnené lokše, ale aj kvalitné vína z malokarpatskej vinárskej oblasti. Pripravený je aj sprievodný kultúrny program, v rámci ktorého vystúpi dychová hudba Vištučanka.
Tradícia pečenia husí v Slovenskom Grobe je veľmi stará, čo ocenila aj Európska komisia v roku 2006, keď zo 422 projektov z celej EÚ vybrala za dodržiavanie tradície husaciny v Slovenskom Grobe ako najlepší projekt v rámci malého a stredného podnikania.
V obci Dubová bude túto sobotu taktiež rušno. Uskutoční sa tu Dubovský festival scískaníc. Ich príprava má svoju dlhoročnú tradíciu. Staré gazdinky ich pripravovali tak, že surovú zemiakovú lokšu potreli oškvarkovou masťou, potom ju stočili do rolky a stisli (scísli) a dali zapiecť. Cieľom tohto podujatia je podporiť spoločenský život v obci, prezentovať jedinečný prvok miestnej gastronómie, ktorý má obec registrovaný, a taktiež prezentovať zručnosti miestnych obyvateľov.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR