|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Sobota 23.11.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Klement
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
19. júna 2019
Veterinári skontrolujú české hydinové mäso dovážané na slovenský trh
Štátna veterinárna a potravinová správa (ŠVPS) SR bude intenzívne kontrolovať české hydinové mäso dovážané na slovenský trh. Povedal to v stredu pre ...
Zdieľať
Ilustračné foto. Foto: TASR - Henrich Mišovič
Bratislava 19. júna (TASR) - Štátna veterinárna a potravinová správa (ŠVPS) SR bude intenzívne kontrolovať české hydinové mäso dovážané na slovenský trh. Povedal to v stredu pre TASR ústredný riaditeľ správy Jozef Bíreš v súvislosti s chladeným mäsom, ktoré bolo dodané do skladu reťazca Kaufland a v ktorom českí odborníci odhalili salmonelu.Na Slovensko bolo toto mäso dodané v objeme vyše 3400 kilogramov. Koniec exspirácie tohto konkrétneho chladeného hydinového mäsa bol 4. júna.
Podľa Bíreša vzali českí kolegovia vzorky z porciovaného mäsa 29. mája, výsledok mali 6. júna a do výstražného systému zadali správu 10. júna. "ŠVPS to išla skontrolovať, ale vzhľadom na to, že spotreba mäsa bola do 4. júna, výrobok bol rozpredaný. Všetky informácie prišli neskoro, takže nebola možnosť niečo zakázať, likvidovať a podobne," priblížil situáciu šéf veterinárnej a potravinovej správy.
Ďalej uviedol, že komunikovali s českými kolegami o tom, že oznámenie dali neskoro pre slovenského a českého spotrebiteľa. "Európska komisia zmenila v systéme výstražné oznámenie na informatívne, pretože výrobok neexistoval na trhu," uzavrel Bíreš.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR