|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Nedeľa 22.12.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Adela
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
04. januára 2013
Vedci majú nádej pre celiatikov, vyvinuli novú metódu
Tím vedcov zo Slovenskej akadémie vied (SAV) pod vedením Martina Hajducha vyvinul vysokoúčinnú a presnú metódu, ktorá môže pomôcť celiatikom. Umožňuje presne stanoviť aj stopové ...
Zdieľať
BRATISLAVA 4. januára (WEBNOVINY) - Tím vedcov zo Slovenskej akadémie vied (SAV) pod vedením Martina Hajducha vyvinul vysokoúčinnú a presnú metódu, ktorá môže pomôcť celiatikom.
Umožňuje presne stanoviť aj stopové množstvo pšeničných proteínov, ktoré spôsobujú celiakiu a rôzne alergie. "Metóda je založená na špičkovej technológii kvantitatívnej MSE proteomiky," povedal šéf tímu Martin Hajduch z Ústavu genetiky a biotechnológií rastlín SAV.
Vedecký tím s ďalšími tromi členmi v zložení Ľubica Uvačková (Ústav genetiky a biotechnológií rastlín SAV), Slávka Bekešová (Virologický ústav SAV) a Ľudovít Škultéty (Virologický ústav SAV, Molekulárno-medicínske centrum) publikoval výsledok svojho výskumu v uznávanom špecializovanom vedeckom časopise Journal of Proteomics.
Umožňuje presne stanoviť aj stopové množstvo pšeničných proteínov, ktoré spôsobujú celiakiu a rôzne alergie. "Metóda je založená na špičkovej technológii kvantitatívnej MSE proteomiky," povedal šéf tímu Martin Hajduch z Ústavu genetiky a biotechnológií rastlín SAV.
Vedecký tím s ďalšími tromi členmi v zložení Ľubica Uvačková (Ústav genetiky a biotechnológií rastlín SAV), Slávka Bekešová (Virologický ústav SAV) a Ľudovít Škultéty (Virologický ústav SAV, Molekulárno-medicínske centrum) publikoval výsledok svojho výskumu v uznávanom špecializovanom vedeckom časopise Journal of Proteomics.