|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Štvrtok 21.11.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Elvíra
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
Varenie s celebritami v Miele Experience Center: Polentová placka s burratou a bezmliečna panna cotta podľa Zdeňka Pohlreicha
Náš online seriál o varení so Zdeňkom Pohlreichom pokračuje novým receptom, pri ktorom známemu šéfkuchárovi asistovala česká modelka, moderátorka a herečka Iva Kubelková. Ak máte chuť na niečo ...
Zdieľať
12.5.2021 (Webnoviny.sk) - Náš online seriál o varení so Zdeňkom Pohlreichom pokračuje novým receptom, pri ktorom známemu šéfkuchárovi asistovala česká modelka, moderátorka a herečka Iva Kubelková. Ak máte chuť na niečo ľahké, zdravé a chutné, rozhodne si nenechajte ujsť najnovšie vydanie kuchárskej relácie Miele.
Suroviny zoženiete v bežných obchodoch alebo u vašich obľúbených farmárov. Postup prípravy je tak jednoduchý, že ho bez problémov zvládnu aj úplní kulinárski začiatočníci.
Placka
Šalát
Celú reláciu si môžete pozrieť tu.
Pri nakrúcaní programu boli dodržané aktuálne hygienické opatrenia v súvislosti s pandémiou COVID-19.
Informačný servis
Zdroj: Webnoviny.sk - Varenie s celebritami v Miele Experience Center: Polentová placka s burratou a bezmliečna panna cotta podľa Zdeňka Pohlreicha © SITA Všetky práva vyhradené.
Suroviny zoženiete v bežných obchodoch alebo u vašich obľúbených farmárov. Postup prípravy je tak jednoduchý, že ho bez problémov zvládnu aj úplní kulinárski začiatočníci.
Polentová placka s jarným šalátom a burratou
Ingrediencie (na 4 porcie):
Placka
- polenta (kukuričná kaša)
- 180 ml mlieka
- 180 ml smotany na varenie
- 1 vetvička rozmarínu
- 1 vetvička tymiánu
- 1 strúčik cesnaku
- 100 g instantnej polenty (kukuričnej kaše)
- 30 g parmezánu
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie
Šalát
- 100 g zelených fazuliek
- 4 reďkovky
- 100 g hrášku
- 3 lyžice olivového oleja
- 1 ½ lyžice bieleho vínneho octu
- 2 burraty (á 160 g)
- 1 lyžica extra panenského olivového oleja
- 10 lístkov mäty
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie
Postup:
- Mlieko a smotanu vlejeme do rajnice, pridáme rozmarín, tymián a olúpaný cesnak, a privedieme k varu. Bylinky vyberieme, pridáme cesnak a polentu. Miešame, kým kaša nezhustne, aby nevznikli hrudky. Podľa chuti osolíme a okoreníme, a za stáleho miešania varíme do zhustnutia, zhruba 5 minút (podľa druhu polenty). Pridáme strúhaný parmezán a znovu premiešame. Hlbší plech vyložíme potravinárskou fóliou a rovnomerne rozotrieme polentovú kašu, aby vychladla. Po stuhnutí placku vyklopíme a odložíme do chladničky na jednu hodinu.
V panvici rozohrejeme olej, polentu vyberieme, rozkrojíme na štvrťky a opečieme ju z každej strany po dobu jednej minúty.
V inej panvici vo vriacej osolenej vode krátko povaríme fazuľu a následne schladíme. - Na šalát očistíme reďkovky, rozpolíme, a každú polovicu prekrojíme na štvrtinky. Pridáme hrášok a fazuľu a premiešame. Ďalej pridáme olej a ocot, osolíme, okoreníme a prelejeme cez zeleninu. Opečenú polentu podávame so šalátom a burratou, ktorú pokvapkáme olejom a posypeme čerstvo nadrveným korením a lístkami mäty.
Bezmliečna panna cotta
Ingrediencie (na 4 porcie):
- 600 ml sójového mlieka
- 3 lyžice medu
- 1 vanilka
- 2 cm citrónovej trávy
- štipka soli
- 5 plátkov želatíny
- 1 mango, nakrájané na kocky
- 2 lyžice limetkovej šťavy
- 1 lyžička vody
- malá miska malín
Postup:
- Do mlieka vmiešame med, semienka z 1/2 vanilky (zvyšok vysypeme do misky), citrónovú trávu a soľ a privedieme k varu. Varíme 1 minútu, odstavíme a necháme pár minút chladnúť. Želatínu namočíme do studenej vody a necháme napučať po dobu piatich minút. Vytlačíme prebytočnú vodu, vmiešame do vareného mlieka, rozlejeme do štyroch pohárov a uložíme do chladničky na 24 hodín.
Nakrájané mango premiešame s 1 lyžicou limetkovej šťavy, vodou a zvyšnými vanilkovými semienkami, ktoré sme si odložili. V druhej miske premiešajte zvyšnú limetkovú šťavu s malinami. - Misky ponoríme do teplej vody a opatrne vyklopíme panna cottu na tanier. Okolo naaranžujeme mango, maliny alebo iné ovocie podľa chuti a podávame.
Celú reláciu si môžete pozrieť tu.
Pri nakrúcaní programu boli dodržané aktuálne hygienické opatrenia v súvislosti s pandémiou COVID-19.
Informačný servis
Zdroj: Webnoviny.sk - Varenie s celebritami v Miele Experience Center: Polentová placka s burratou a bezmliečna panna cotta podľa Zdeňka Pohlreicha © SITA Všetky práva vyhradené.
nasledujúci článok >>
Koronavírus: Na Slovensku pribudlo vyše 10-tisíc neaktívnych prípadov a PCR testy odhalili 404 nakazených
Koronavírus: Na Slovensku pribudlo vyše 10-tisíc neaktívnych prípadov a PCR testy odhalili 404 nakazených
<< predchádzajúci článok
Vo Svidníku museli evakuovať takmer 200 ľudí, muž našiel bombu z druhej svetovej vojny (video)
Vo Svidníku museli evakuovať takmer 200 ľudí, muž našiel bombu z druhej svetovej vojny (video)