![]() |
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
![]() |
||||||
Nedeľa 23.2.2025
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
![]() |
||||||
Meniny má Roman, Romana
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
![]() |
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
19. júla 2018
V Zázrivej budú variť a ochutnávať špeciality ako lisník či glgany
Na ilustračnej snímke bača Ladislav Kazár (vľavo) zo Zázirvej.
Zdieľať

V minulosti bol život v zázrivských dolinách tvrdý najmä z dôvodu drsných prírodných podmienok, čo sa odrazilo aj na ľudovom stravovaní. "Vznikli tak viaceré jedinečné jedlá, ktoré vychádzajú z miestnych surovín a aj po rokoch ponúkajú skutočný gurmánsky zážitok," uviedol koordinátor projektu Peter Madigár.
Dodal, že okrem zachovávania miestneho kultúrneho dedičstva má byť kulinárske stretnutie aj príležitosťou pre inšpiráciu a oživenie jedálnych lístkov reštaurácií v regióne, kde chýba ponuka miestnych špecialít. "Ponímanie tradičných jedál končí pri všeobecne známych bryndzových haluškách," povedal.
Aktivita sa uskutočňuje v rámci projektu Trasa valašskej kultúry, aktivity III. Univerzita Karpatská. Projekt je spolufinancovaný z Európskeho fondu regionálneho rozvoja.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR