Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Zo zahraničia

20. februára 2007

V tatárskej omáčke Hellmann´s bol vínan vápenatý



V tatárskej omáčke Hellmann´s, od českého výrobcu Unilever, nebolo sklo. Čiastočky, ktoré sa v omáčke s dátumom spotreby do 27. marca nachádzali, boli kryštáliky vínanu vápenatého. Ako ...



Zdieľať

BRATISLAVA 20. februára (WEBNOVINY) - V tatárskej omáčke Hellmann´s, od českého výrobcu Unilever, nebolo sklo. Čiastočky, ktoré sa v omáčke s dátumom spotreby do 27. marca nachádzali, boli kryštáliky vínanu vápenatého. Ako agentúru SITA informovala spoločnosť Unilever, potvrdili to dnešné testy v laboratóriu molekulovej spektroskopie Vysokej školy chemicko-technologickej v Prahe. Vzorky boli preskúmané metódou infračervenej spektroskopie. Nezávislému laboratóriu ich poskytla Štátna veterinárna a potravinová správa SR, pri testoch boli prítomní zástupcovia oboch strán.

Kyselina vínna a jej soli sú uznanou zložkou potravín. Podľa expertov z medzinárodných spoločností FAO a WHO môže dospelý človek s váhou 60 kilogramov denne skonzumovať 1,8 gramov tejto kyseliny, čo zodpovedá konzumácii približne jedného kilogramu tatárskej omáčky. Poškodenie úst, či zažívacieho traktu nemôže spôsobiť ani veľkosť nájdených kryštálikov, ktorá sa pohybuje od jedného do šiestich milimetrov.


   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
Premiér Fico v Líbyi o spolupráci i o bulharských sestričkách
<< predchádzajúci článok
Wielgus dostal list, v ktorom mu pápež kolaboráciu odpúšťa