|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Štvrtok 21.11.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Elvíra
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
18. februára 2013
V školskej jedálni mali potraviny po dátume spotreby
Viaceré porušenia zákonov a nariadení zistila kontrola mesta Nitra v zariadeniach školského stravovania. Desať kontrol bolo v materských školách a štyri na základných školách. Pri ...
Zdieľať
NTRA 18. februára (WEBNOVINY) – Viaceré porušenia zákonov a nariadení zistila kontrola mesta Nitra v zariadeniach školského stravovania. Desať kontrol bolo v materských školách a štyri na základných školách.
Pri jednej z nich práve farbila v priestoroch kuchyne prevádzková pracovníčka hlavnej kuchárke vlasy, bolo to v čase výdaja obeda.
Porušený tým bol zákon o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia. Obe pracovníčky si osobne prevzali písomné upozornenie za porušenie pracovných povinností.
Hlavná kuchárka je od jeho prevzatia na péenke, prevádzková pracovníčka naďalej v prevádzke pracuje, píše sa v správe z kontrol v školských jedálňach za druhý polrok 2012, ktorú prerokovali mestskí poslanci. Opatrenia na nápravu zistených nedostatkov kontrolór uložil v Materskej škole Štiavnická, Základnej škole Fatranská a Základnej škole Tulipánová.
V jednom prípade kontrola zistila potraviny po dátume spotreby, v dvoch prípadoch nebola dodržaná časová štruktúra zostavovania jedálnych lístkov. Podľa tejto štruktúry má týždenný jedálny lístok obsahovať dve hlavné mäsové jedlá, jedno hlavné jedlo so zníženou dávkou mäsa s nadstavením a dve hlavné jedlá múčne a zeleninové, ktoré sa podávajú spravidla v pondelok. Hlavné jedlá z rýb sa podávajú pri jednozmennej prevádzke jedenkrát v týždni, zemiaky sa podávajú ako príloha dva až trikrát.
Pri jednej z nich práve farbila v priestoroch kuchyne prevádzková pracovníčka hlavnej kuchárke vlasy, bolo to v čase výdaja obeda.
Porušený tým bol zákon o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia. Obe pracovníčky si osobne prevzali písomné upozornenie za porušenie pracovných povinností.
Hlavná kuchárka je od jeho prevzatia na péenke, prevádzková pracovníčka naďalej v prevádzke pracuje, píše sa v správe z kontrol v školských jedálňach za druhý polrok 2012, ktorú prerokovali mestskí poslanci. Opatrenia na nápravu zistených nedostatkov kontrolór uložil v Materskej škole Štiavnická, Základnej škole Fatranská a Základnej škole Tulipánová.
V jednom prípade kontrola zistila potraviny po dátume spotreby, v dvoch prípadoch nebola dodržaná časová štruktúra zostavovania jedálnych lístkov. Podľa tejto štruktúry má týždenný jedálny lístok obsahovať dve hlavné mäsové jedlá, jedno hlavné jedlo so zníženou dávkou mäsa s nadstavením a dve hlavné jedlá múčne a zeleninové, ktoré sa podávajú spravidla v pondelok. Hlavné jedlá z rýb sa podávajú pri jednozmennej prevádzke jedenkrát v týždni, zemiaky sa podávajú ako príloha dva až trikrát.