|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Nedeľa 22.12.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Adela
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
29. októbra 2022
V roku 2020 pripadalo na každého Európana 127 kilogramov vyhodených potravín
V roku 2020 sa v Európskej únii (EÚ) vyhodilo približne 127 kilogramov potravín na obyvateľa. V utorok o tom ...
Zdieľať
29.10.2022 (Webnoviny.sk) - V roku 2020 sa v Európskej únii (EÚ) vyhodilo približne 127 kilogramov potravín na obyvateľa. V utorok o tom informoval štatistický úrad EÚ Eurostat.
Domácnosti vyprodukovali 55 percent potravinového odpadu, čo zodpovedá 70 kilogramom na obyvateľa. Zvyšných 45 percent tvoril odpad vytvorený smerom nahor v potravinovom dodávateľskom reťazci.
Potravinový odpad z domácností predstavuje takmer dvojnásobok množstva potravinového odpadu vznikajúceho v sektoroch prvovýroby (14 kilogramov, 11%) a výroby potravinárskych výrobkov a nápojov (23 kilogramov, 18%).
Na reštaurácie a stravovacie služby v roku 2020 pripadalo 12 kilogramov potravinového odpadu na osobu (9%), zatiaľ čo maloobchod a iná distribúcia potravín boli sektorom s najmenším množstvom potravinového odpadu, a to 9 kilogramov (7%). Vzhľadom na to, že to bol prvý rok pandémie, vplyv lockdownov na tieto dva sektory je ešte predmetom analýz.
Zdroj: Webnoviny.sk - V roku 2020 pripadalo na každého Európana 127 kilogramov vyhodených potravín © SITA Všetky práva vyhradené.
Domácnosti vyprodukovali 55 percent potravinového odpadu, čo zodpovedá 70 kilogramom na obyvateľa. Zvyšných 45 percent tvoril odpad vytvorený smerom nahor v potravinovom dodávateľskom reťazci.
Potravinový odpad z domácností predstavuje takmer dvojnásobok množstva potravinového odpadu vznikajúceho v sektoroch prvovýroby (14 kilogramov, 11%) a výroby potravinárskych výrobkov a nápojov (23 kilogramov, 18%).
Na reštaurácie a stravovacie služby v roku 2020 pripadalo 12 kilogramov potravinového odpadu na osobu (9%), zatiaľ čo maloobchod a iná distribúcia potravín boli sektorom s najmenším množstvom potravinového odpadu, a to 9 kilogramov (7%). Vzhľadom na to, že to bol prvý rok pandémie, vplyv lockdownov na tieto dva sektory je ešte predmetom analýz.
Zdroj: Webnoviny.sk - V roku 2020 pripadalo na každého Európana 127 kilogramov vyhodených potravín © SITA Všetky práva vyhradené.
nasledujúci článok >>
V Košiciach – Barci nemali žiadne problémy, veľa voličov a voličiek vedelo, ako voliť v spojených voľbách
V Košiciach – Barci nemali žiadne problémy, veľa voličov a voličiek vedelo, ako voliť v spojených voľbách
<< predchádzajúci článok
Voľba 2022: V Nitre nechýbalo veľa a museli by zavolať políciu na nedisciplinovaných voličov
Voľba 2022: V Nitre nechýbalo veľa a museli by zavolať políciu na nedisciplinovaných voličov