|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Štvrtok 21.11.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Elvíra
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
18. novembra 2018
V potravinárstve SR do septembra pracovalo 32.099 zamestnancov
Ilustračná snímka.
Zdieľať
Ilustračná snímka. Foto: TASR/Pavol Ďurčo
Bratislava 18. novembra (TASR) - V slovenskom potravinárskom priemysle pracovalo od januára do konca septembra tohto roku 32.099 zamestnancov. Oproti rovnakému obdobiu roku 2017 sa ich stav zvýšil o 3,1 %. Uviedol to pre TASR Matej Korpáš zo Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK).Najvýraznejšie zvýšenie priemerného počtu zamestnancov v sledovanom období roku 2018 sa zaznamenalo v odbore výroby hotových krmív, kde sa počet medziročne zvýšil o 114 zamestnancov (43,5 %). Zvýšenie priemerného počtu zamestnancov od januára do septembra 2018 sa evidovalo vo väčšine odvetví, výraznejšie však v odvetví spracovania a konzervovania ovocia a zeleniny (11,7 %) a v odvetví výroby kakaa, čokolády a cukroviniek (10,7 %).
Najvýraznejšie zníženie počtu zamestnancov za tri štvrťroky 2018 nastalo v odvetví stáčania prírodných minerálnych vôd a výroby nealko nápojov, a to medziročne o 70 zamestnancov (7,4 %).
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR