|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Pondelok 23.12.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Nadežda
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
21. februára 2016
V potravinárskom priemysle vlani pracovalo takmer 30.000 ľudí
Ilustračné foto. Foto: TASR/Henrich Mišovič
Zdieľať
Ilustračné foto. Foto: TASR/Henrich Mišovič
Najvýraznejšie zvýšenie priemerného počtu zamestnancov v roku 2015 nastalo vo výrobe a konzervovaní hydiny, kde sa počet zamestnancov medziročne zvýšil o 383, teda o 30,5 %.
Zvýšenie počtu zamestnancov sa vlani zaznamenalo aj v spracovaní a konzervovaní ovocia a zeleniny o 4,6 %, vo výrobe rastlinných a živočíšnych olejov a tukov o 2,9 %, pri úprave a spracovaní mlieka o 0,5 %, vo výrobe mlynských výrobkov o 3,1 %, vo výrobe pekárskych vrátane cukrárskych okrem trvanlivých výrobkov o 0,5 %, výrobe trvanlivých pekárskych výrobkov o 9,5 %, vo výrobe cestovín o 0,9 %, vo výrobe ostatných potravinárskych výrobkov o 3,3 %, vo výrobe hroznového vína o 4,3 % a vo výrobe destilovaných alkoholických nápojov o 3,8 %.
Najvýraznejšie zníženie počtu zamestnancov sa v minulom roku zaevidovalo pri stáčaní prírodných minerálnych vôd a výrobe nealko nápojov, kde klesol počet zamestnancov oproti roku 2014 o 103, teda o 7,7 %.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR