Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Ekonomika    Zdravie

14. júla 2014

V popradskej nemocnici zrekonštruovali stravovaciu prevádzku



Na snímke kuchárka v priipravuje omáčku vo várnici v zrekonštruovaných priestoroch kuchyne v Nemocnici Poprad v Poprade 14. júla 2014.



Zdieľať
Na snímke kuchárka v priipravuje omáčku vo várnici v zrekonštruovaných priestoroch kuchyne v Nemocnici Poprad v Poprade 14. júla 2014. Foto: TASR/Oliver Ondráš
Poprad 14. júla (TASR) – Po tom, čo v popradskej nemocnici otvorili nové zrekonštruované urologické oddelenie, prišla na rad aj stravovacia jednotka. Obnovené priestory kuchyne a jedálne Nemocnice Poprad, a. s., dnes predstavili verejnosti. "Je to ďalšia pozitívna správa pre našich zamestnancov i pacientov. Stravovacia prevádzka bola naozaj vo veľmi zlom stave a bolo tu veľké riziko pri hygiene stravovania i v rámci bezpečnosti pri práci," konštatoval riaditeľ nemocnice Jozef Tekáč.


Nemocnica pri tomto projekte využila typ verejnej súťaže prostredníctvom koncesie, ktorej víťaz zainvestoval do obnovy stravovacej jednotky, a tú bude následne prevádzkovať. "Zmluva je platná desať rokov," dodal Tekáč. Denne sa v jedálenskej prevádzke vydá asi 400 jedál pre zamestnancov, zhruba 300 jedál pre pacientov a ďalších 400 pre externých stravníkov. "Určite od toho očakávame zvýšenie kvality poskytovaných služieb, hlavne jedál, zatiaľ sú ohlasy pozitívne. Kuchyňa je v prevádzke od 1. júla," zdôraznil Tekáč.

Stravovaciu jednotku v popradskej nemocnici bude prevádzkovať spoločnosť Dora Gastro, a. s., ktorá do obnovy zariadenia kuchyne i jedálne preinvestovala 2,7 milióna eur. "So všetkými záväzkami sme prevzali aj takmer štyri desiatky zamestnancov, nedošlo k žiadnemu prepúšťaniu, skôr by sme potrebovali prijať niekoho do tímu, čo je však dosť náročné," doplnil generálny riaditeľ Dora Gastro Slovakia Peter Bitto. Spoločnosť prevádzkuje jedálne aj v nemocniciach v Banskej Bystrici a Trnave.

"Základný rozdiel pri stravovaní pacientov je ten, že tu prevádzka beží 365 dní v roku a trikrát denne. Tomu treba prispôsobiť technologické vybavenie, počet ľudí a pod. Zároveň varíme viac diétnych jedál," priblížil rozdiely pri prevádzke v nemocnici a v iných zariadeniach Bitto.

Aktuálne sa v popradskej nemocnici pracuje aj na budovaní nových výťahov, keďže tie staré kapacitne nestíhajú pokryť logistiku pri transporte pacientov. Hotové by mali byť do konca roka a viesť budú až na desiate poschodie, kam doteraz žiaden z výťahov nesmeroval.

Fotogaléria: V popradskej nemocnici zrekonštruovali stravovaciu prevádzku


Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR

   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
Lietadlo s ministrom obrany Martinom Glváčom muselo núdzovo pristáť
<< predchádzajúci článok
Mimoriadny výbor k ústavným sudcom zatiaľ nebude