|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Štvrtok 19.12.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Judita
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
17. februára 2011
V pivnici zo 17. storočia ožíva nová vináreň
Historická vínna pivnica predstavuje vzkriesenie dávno zabudnutej klasickej vínnej pivnice zo 17. storočia, ktorá produkovala nielen vína, ale aj 100 000 litrov sektu ročne. Bakchus bol totiž s odhliadnutím od ...
Zdieľať
Foto: Bakchus
Historická vínna pivnica predstavuje vzkriesenie dávno zabudnutej klasickej vínnej pivnice zo 17. storočia, ktorá produkovala nielen vína, ale aj 100 000 litrov sektu ročne. Bakchus bol totiž s odhliadnutím od Francúzska prvým miestom na svete, kde sa začalo vyrábať šampanské. A rekordov má na rováši ešte viac. Chateau Palugyay, ktoré vyrábali v susednom Palugyayovom paláci a skladovali v priestoroch vínnej pivnice, si našlo cestu až na stoly zámožných rodín, ktoré sa vydali na osudnú plavbu na Titanicu. O tom, že víno z týchto pivníc má výnimočnú chuť, svedčia i zachované zápisky z pivnice. Traduje sa, že počas druhej svetovej vojny jednému nemeckému vojakovi tak vysmädlo, že sa za zvyškami vína v dobrej nálade načahoval až na dno sudu. Prevrátil sa však dovnútra a cestu von už nenašiel.
Foto: BakchusVíno sa tu už síce nevyrába, no zrekonštruovaná vináreň namiesto toho ponúka špeciality slovenskej a indickej kuchyne. Tie vznikajú pod vedením šéfkuchára Petra Sutta, jedného z najlepších kuchárov na Slovensku v rokoch 2009-2010 podľa časopisu Trend, ktorý svoje skúsenosti rozvíjal aj na Kulinárskej akadémii Yvesa Thuriesa.
Nové gastronomické centrum mesta
Vináreň Bakchus je prvým podnikom z pripravovaného gastronomického projektu na Hlbokej ulici v Bratislave. Neskôr na tejto adrese pribudnú ďalšie tri originálne zariadenia: Benihana – japonská teppanyaki reštaurácia s majstrom šéfkuchárom Khalil Chrif Tribakom, ktorý bol vyškolený licencovanou spoločnostou Benihana vo Veľkej Británii. Druhým projektom bude štýlová panmediteriánska reštaurácia pod vedením Jaroslava Hladíka. Do tretice tu vyrastie i kaviarenský obchodík zameraný na ľahké jedlá s cukrárenskými a pekárenskými produktami. Zo sympatickej uličky sa tak stane nové gastronomické centrum mesta.
Foto: BakchusVíno sa tu už síce nevyrába, no zrekonštruovaná vináreň namiesto toho ponúka špeciality slovenskej a indickej kuchyne. Tie vznikajú pod vedením šéfkuchára Petra Sutta, jedného z najlepších kuchárov na Slovensku v rokoch 2009-2010 podľa časopisu Trend, ktorý svoje skúsenosti rozvíjal aj na Kulinárskej akadémii Yvesa Thuriesa.
Nové gastronomické centrum mesta
Vináreň Bakchus je prvým podnikom z pripravovaného gastronomického projektu na Hlbokej ulici v Bratislave. Neskôr na tejto adrese pribudnú ďalšie tri originálne zariadenia: Benihana – japonská teppanyaki reštaurácia s majstrom šéfkuchárom Khalil Chrif Tribakom, ktorý bol vyškolený licencovanou spoločnostou Benihana vo Veľkej Británii. Druhým projektom bude štýlová panmediteriánska reštaurácia pod vedením Jaroslava Hladíka. Do tretice tu vyrastie i kaviarenský obchodík zameraný na ľahké jedlá s cukrárenskými a pekárenskými produktami. Zo sympatickej uličky sa tak stane nové gastronomické centrum mesta.