|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Pondelok 23.12.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Nadežda
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
07. marca 2016
V obchodoch pribudnú slovenské džemy s nižším obsahom cukru
Spotrebitelia budú v obchodoch nakupovať slovenské džemy a extradžemy s nižším obsahom cukru. Informovala o tom dnes hovorkyňa Slovenskej poľnohospodárskej a ...
Zdieľať
Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo
Bratislava 7. marca (TASR) - Spotrebitelia budú v obchodoch nakupovať slovenské džemy a extradžemy s nižším obsahom cukru. Informovala o tom dnes hovorkyňa Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK) Jana Holéciová."Slovenskí výrobcovia džemov by mali od 1. júna 2016 vyrábať džemy a extradžemy s nižším obsahom cukru. Súčasná legislatíva hovorí, že tieto naše výrobky predávané v obchodnej sieti musia obsahovať minimálne 60 gramov cukru na 100 g výrobku. Po novom by nemali byť také sladké. Podiel cukru sa má znížiť na 52 gramov," spresnila.
Zmenu podľa nej navrhli priamo konzervári z Rimavskej Soboty združení v Slovenskom konzervárenskom zväze, ktorý je členom SPPK. Reagovali tak na požiadavku od spotrebiteľov, ktorí si v časoch, keď v spoločnosti prevláda trend zdravej výživy, chcú kupovať výrobky s nižším obsahom cukru a vyšším podielom ovocia. Z pohľadu krajín EÚ nejde pritom o nič výnimočné. Menej sladké džemy s obsahom 52 g cukru na 100 g výrobku vyrábajú bežne v krajinách EÚ.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR