|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Piatok 22.11.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Cecília
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
19. decembra 2013
V New Yorku vytvorili najväčšiu perníkovú dedinu na svete
Na snímke perníková dedina, ktorý vytvoril šéfkuchár Jon Lovitch 12. decembra 2013 v New Yorku.
Zdieľať
New York 19. decembra (TASR) - Perníková dedina, ktorú v týchto dňoch predstavili v americkom meste New York, je podľa Guinnessovej knihy rekordov najväčším výtvorom svojho druhu na svete. Informovala o tom stanica WNBC.
Približne 1,5 tonová cukrárska štruktúra s názvom GingerBread Lane je momentálne vystavená pre verejnosť v New York Hall of Science v miestnej štvrti Queens. Záujemcovia si ju budú môcť pozrieť do 12. januára.
GingerBread Lane s rozlohou 28 metrov štvorcových je vyhotovená výlučne z jedlého perníkového cesta, rozličných poliev a cukríkov. Zástupcovia Guinnessovej knihy rekordov ju oficiálne vyhlásili za najväčšiu perníkovú dedinu sveta.
Skladá sa zo 160 medovníkových domov, množstva cukrovinkových stromov, ale aj električiek, vlakov, metra a klziska. Výroba diela, ktorého duchovným otcom je šéfkuchár Jon Lovitch, trvala jeden rok. Po ukončení výstavy dielo rozdajú ľuďom.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR
Približne 1,5 tonová cukrárska štruktúra s názvom GingerBread Lane je momentálne vystavená pre verejnosť v New York Hall of Science v miestnej štvrti Queens. Záujemcovia si ju budú môcť pozrieť do 12. januára.
GingerBread Lane s rozlohou 28 metrov štvorcových je vyhotovená výlučne z jedlého perníkového cesta, rozličných poliev a cukríkov. Zástupcovia Guinnessovej knihy rekordov ju oficiálne vyhlásili za najväčšiu perníkovú dedinu sveta.
Skladá sa zo 160 medovníkových domov, množstva cukrovinkových stromov, ale aj električiek, vlakov, metra a klziska. Výroba diela, ktorého duchovným otcom je šéfkuchár Jon Lovitch, trvala jeden rok. Po ukončení výstavy dielo rozdajú ľuďom.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR