![]() |
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
![]() |
||||||
Utorok 4.3.2025
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
![]() |
||||||
Meniny má Kazimír
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
![]() |
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
21. januára 2011
V nemeckom bravčovom mäse sa prítomnosť dioxínu nepotvrdila
Druhá kontrola na dioxín v bravčovom mäse, ktorú avizovalo začiatkom týždňa ministerstvo pôdohospodárstva, dopadla dobre. Nebezpečné látky v nich nezistili. ...
Zdieľať

Nebezpečné látky v nich nezistili. "Analýzy všetky vzorky vyhodnotili ako negatívne, naďalej však platí sprísnená kontrola dovozu mäsa a mäsových výrobkov z Nemecka," informoval agentúru SITA tajomník Odboru komunikácie s médiami Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Juraj Kadáš.
Ako ďalej informoval, dovozcovia sú povinní nahlásiť dovoz potravín z územia, ktoré v Nemecku patrí medzi rizikové. "Inšpektori Štátnej veterinárnej a potravinovej správy pri dovoze vo zvýšenej miere kontrolujú dokumenty o pôvode, v niektorých prípadoch sa uskutočňuje odber vzoriek," dodal. Pred časom rezort dočasne zakázal predaj vajec, hydinového a bravčového mäsa z Nemecka. Výsledky laboratórnych testov na nebezpečnú látku dioxín však boli negatívne, zákaz zrušili.