![]() |
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
![]() |
||||||
Sobota 22.2.2025
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
![]() |
||||||
Meniny má Etela
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
![]() |
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
15. novembra 2013
V Michalovciach sa koná prvá Jesenná gastronomická výstava
Za účasti viacerých vystavovateľov a tiež začínajúcich a profesionálnych kuchárov sa 15. novembra 2013 v Michalovciach koná Jesenná gastronomická výstava, ktorá je vôbec prvým podujatím svojho druhu na území Zemplína. Jej ...
Zdieľať

Podujatie, ktoré prebieha od dnešného rána v jednom z michalovských hotelov, zorganizovali košická a tatranská pobočka Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov spolu s michalovskou Strednou odbornou školou obchodu a služieb (SOŠOaS).
"Dnešná výstava je príkladom spolupráce školy a praxe. Chceme vytvárať čo najviac príležitostí, aby si študenti už v škole našli odpovede na mnohé otázky, s ktorými sa budú stretávať počas výkonu svojho povolania," uviedol pre TASR riaditeľ SOŠOaS Miroslav Sivý.
V tejto súvislosti poznamenal, že súčasťou programu sú ukážky najnovších trendov stolovania, prezentácia cukrárenských výrobkov, ukážky výroby miešaných nápojov, vyrezávaného ovocia, ale aj kuchárska súťaž vo varení, a to v kategóriách junior a senior.

Podujatia, kde sa stretávajú mladí a skúsenejší kuchári, sú podľa jeho slov prínosom pre obe strany. "Poskytuje sa tak priestor jednak žiakom odborných škôl, ale aj kuchárom z praxe, aby si zmerali svoje sily a porovnali svoje vedomosti či zručnosti pri príprave jedál."
Gastronomické výstavy sú zároveň vhodným miestom pre prezentáciu a degustáciu nových druhov jedál. "Z kuskusu som urobil sushi maki, bravčovú panenku som upiekol na panvici a následne som to polial dubákovou penou a slivkovo-vínovou omáčkou," pochválil sa svojím netradičným spracovaním súťažného jedla košický kuchár Miroslav Tima.
Mená najlepších kuchárov z oboch kategórií súťaže vyhlásila jej odborná porota dnes podvečer.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR