|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Piatok 22.11.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Cecília
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
04. mája 2011
V krajinách V4 vedie hruškovica
Fruit spirits (tzv. ovocné liehoviny) držia status „trendy“ alkoholu, ktorý sa stále viac pije v baroch a na diskotékach. Najčastejšie však končí v nákupných košíkoch bežných spotrebiteľov. ...
Zdieľať
BRATISLAVA 4. mája (WBN/PR) - Fruit spirits (tzv. ovocné liehoviny) držia status „trendy“ alkoholu, ktorý sa stále viac pije v baroch a na diskotékach. Najčastejšie však končí v nákupných košíkoch bežných spotrebiteľov. Potvrdil to interný prieskum spoločnosti GAS FAMILIA s.r.o, ktorý vychádza z jej minuloročných obchodných výsledkov.
Slováci, Česi a Poliaci siahajú po „hruškách“
Výsledky interného prieskumu jasne potvrdzujú úspešnosť alkoholu s príchuťou hrušiek. Túto chuť uprednostnili spotrebitelia v troch zo štyroch krajín zoskupenia V4, kde spoločnosť pôsobí. Hruškovica sa predstavovala až 73% z celkového objemu liehovín, po ktorých siahali Slováci, spolu s Čechmi a Poliakmi najčastejšie. S výrazným odstupom, ktorý neatakuje hranicu 10%, u Čechov a Slovákov zabodovala slivovica. Poliaci naopak uprednostnili tekutú chuť čerstvých marhúľ. Spoločnú históriou i chute potvrdzuje obľúbenosť borovičky, ktorá tak v Česku ako aj na Slovensku obsadila 3. miesto. Naopak spotrebitelia vo všetkých troch krajinách zoskupenia V4 si zatiaľ len veľmi opatrne a postupne vytvárajú vzťah k liehovinám s príchuťou čučoriedok či čerešní.
Len v minulom roku staroľubovniansky liehovar vyrobil a distribuoval v rámci krajín V4 až 1,5 milióna litrov ovocných liehovín radu Spiš Original, v siedmych rôznych príchutiach (hruška, čerešňa, slivka, borovička, marhuľa, malina, čučoriedka). Zaujímavosťou je, že tento objem by už bez problémov dokázal až po okraj naplniť napr. najväčšie žraločie akvárium v Strednej Európe, ktoré sa nachádza v Budapešti (objem 1,4 mil. litrov vody).
SPIŠ ORIGINAL
Starostlivo strážená receptúra liehovín radu Spiš Original v sebe zrkadlí stáročné skúsenosti výroby ovocných liehovín siahajúce na Spiši až do 13.storočia. Na druhej strane najmodernejšie technologické postupy umožňujú vznik vysokokvalitného alkoholu lahodnej chuti. Základom je najjemnejší ovocný destilát, ktorý sa pripravuje extrakciou z vybraných odrôd ovocia v 40% veľmi jemnom liehu a ovocný koncentrát podľa konkrétnej príchute. Z ovocia vloženého do každej fľaše sa do nápoja extrahujú ovocné cukry a prirodzené aromatické látky dodávajúce nápojom charakteristickú vôňu a chuť.
Spiš Original je odborne namiešaný alkohol z kvalitných zložiek zachovávajúci si jemnú, nepálivú, hladkú chuť, ktorú vysoko oceňujú nielen bežní spotrebitelia, ale aj domáci a zahraniční experti ( Saint Petersburg – zlatá medaila, Chicago a Cannes – bronzová medaila).
Slováci, Česi a Poliaci siahajú po „hruškách“
Výsledky interného prieskumu jasne potvrdzujú úspešnosť alkoholu s príchuťou hrušiek. Túto chuť uprednostnili spotrebitelia v troch zo štyroch krajín zoskupenia V4, kde spoločnosť pôsobí. Hruškovica sa predstavovala až 73% z celkového objemu liehovín, po ktorých siahali Slováci, spolu s Čechmi a Poliakmi najčastejšie. S výrazným odstupom, ktorý neatakuje hranicu 10%, u Čechov a Slovákov zabodovala slivovica. Poliaci naopak uprednostnili tekutú chuť čerstvých marhúľ. Spoločnú históriou i chute potvrdzuje obľúbenosť borovičky, ktorá tak v Česku ako aj na Slovensku obsadila 3. miesto. Naopak spotrebitelia vo všetkých troch krajinách zoskupenia V4 si zatiaľ len veľmi opatrne a postupne vytvárajú vzťah k liehovinám s príchuťou čučoriedok či čerešní.
Len v minulom roku staroľubovniansky liehovar vyrobil a distribuoval v rámci krajín V4 až 1,5 milióna litrov ovocných liehovín radu Spiš Original, v siedmych rôznych príchutiach (hruška, čerešňa, slivka, borovička, marhuľa, malina, čučoriedka). Zaujímavosťou je, že tento objem by už bez problémov dokázal až po okraj naplniť napr. najväčšie žraločie akvárium v Strednej Európe, ktoré sa nachádza v Budapešti (objem 1,4 mil. litrov vody).
SPIŠ ORIGINAL
Starostlivo strážená receptúra liehovín radu Spiš Original v sebe zrkadlí stáročné skúsenosti výroby ovocných liehovín siahajúce na Spiši až do 13.storočia. Na druhej strane najmodernejšie technologické postupy umožňujú vznik vysokokvalitného alkoholu lahodnej chuti. Základom je najjemnejší ovocný destilát, ktorý sa pripravuje extrakciou z vybraných odrôd ovocia v 40% veľmi jemnom liehu a ovocný koncentrát podľa konkrétnej príchute. Z ovocia vloženého do každej fľaše sa do nápoja extrahujú ovocné cukry a prirodzené aromatické látky dodávajúce nápojom charakteristickú vôňu a chuť.
Spiš Original je odborne namiešaný alkohol z kvalitných zložiek zachovávajúci si jemnú, nepálivú, hladkú chuť, ktorú vysoko oceňujú nielen bežní spotrebitelia, ale aj domáci a zahraniční experti ( Saint Petersburg – zlatá medaila, Chicago a Cannes – bronzová medaila).