![]() |
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
![]() |
||||||
Sobota 22.2.2025
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
![]() |
||||||
Meniny má Etela
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
![]() |
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
02. decembra 2013
V Košovskej pivnici varili denne aj 150 porcií košovskej špeciality
Na snímke košovská špecialita 2. decembra 2013.
Zdieľať

Ako vysvetlil Dušan Píš, jeden z posledných majiteľov Košovskej pivnice, v čase, keď viedol vináreň, chodili na spomínanú špecialitu policajti, sudcovia a ľudia z podnikov aj z Prievidze. "Odtiaľ sa potom rozšírila do celého Slovenska," doplnil.
Košovská pochúťka nie je náročná na prípravu. "Robí sa z bravčového mäsa, môže byť stehno, najlepšia je však z karé. Mäsko sa pokrája na rezance, udusí sa. Pridajú sa feferónky a uhorka, po odstavení z varu doplníme horčicu. Podáva sa tradične s chlebíkom, niektorí si k nej dávajú aj hranolčeky. Každý podľa chuti," priblížil Píš.
Vináreň Košovská pivnica bola dlhé roky preslávená ako podnik, v ktorom bývali pravidelne zábavy so živou hudbou. Sídlila v niekdajšej družstevnej budove, neskôr budovu v reštitučnom konaní získal súkromník. Nefunguje od polovice 90. rokov, pre poddolovanie ju museli zbúrať.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR