|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Sobota 16.11.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Agnesa
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
18. septembra 2011
V Komárne vytvorili tri maxijedlá
V sobotu sa do Knihy slovenských rekordov v kategórii maxijedlá dostali tri výrobky komárňanskej potravinárskej spoločnosti. Partia z tamojšieho mäsokombinátu sa rozhodla zlomiť minuloročný ...
Zdieľať
BRATISLAVA 18. septembra (WEBNOVINY) - V sobotu sa do Knihy slovenských rekordov v kategórii maxijedlá dostali tri výrobky komárňanskej potravinárskej spoločnosti. Partia z tamojšieho mäsokombinátu sa rozhodla zlomiť minuloročný rekord z Nových Zámkov, kde vlani pripravili klobásu s dĺžkou 47,06 metra. Úlohou rekordmanov bolo do čreva pomocou mlynčeka naplniť klobásovú zmes, bez toho, že by sa porušila jej celistvosť. Po jeden a pol hodinovom úsilí 11-člennej partie ľudí na stole dlhom takmer 10 metrov sa vinula klobása dlhá 60,90 metra. Slovenský rekord sa tak podarilo v Komárne vylepšiť o 13,84 metra.
Druhým rekordom bol najťažší turecký med, ktorého hmotnosť bola 45,2 kilogramu. Rozmery sladkého obra boli: dĺžka 100 centimetrov, šírka 56 centimetrov a výška 7 centimetrov. Na jeho výrobe sa podieľali Eva Öriová a Jozef Kinczer. V obchode by tento turecký med stál až 650 eur. Tretím rekordom sa stala kokosová tyčinka dlhá 75,46 metra. Táto sladkosť o priemere necelé dva centimetre bola pripravená na veľkej doske a vytvárala obdĺžnikovú špirálu so šírkou 1,5 metra. Za všetky úspešné rekordy si rekordmani z Komárna prevzali certifikáty z Knihy slovenských rekordov.
Agentúru SITA informoval Igor Svítok zo spoločnosti Slovenské rekordy.
Druhým rekordom bol najťažší turecký med, ktorého hmotnosť bola 45,2 kilogramu. Rozmery sladkého obra boli: dĺžka 100 centimetrov, šírka 56 centimetrov a výška 7 centimetrov. Na jeho výrobe sa podieľali Eva Öriová a Jozef Kinczer. V obchode by tento turecký med stál až 650 eur. Tretím rekordom sa stala kokosová tyčinka dlhá 75,46 metra. Táto sladkosť o priemere necelé dva centimetre bola pripravená na veľkej doske a vytvárala obdĺžnikovú špirálu so šírkou 1,5 metra. Za všetky úspešné rekordy si rekordmani z Komárna prevzali certifikáty z Knihy slovenských rekordov.
Agentúru SITA informoval Igor Svítok zo spoločnosti Slovenské rekordy.