![]() |
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
![]() |
||||||
Utorok 4.3.2025
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
![]() |
||||||
Meniny má Kazimír
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
![]() |
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
10. februára 2018
V Jasenove zakončili fašiangy ochutnávkou zabíjačkových špecialít
Ilustračná snímka.
Zdieľať

Na príprave produktov sa podieľajú už niekoľko rokov miestni poľovníci. Hlavným šéfkuchárom je Štefan Marcinčák z Jasenova. "Robili sme klobásky, jaternice, tlačenky a ovarovú slaninku," uviedol pre TASR. Najdôležitejšie je podľa neho mať dobrú chuť, všetko totiž robia, ako sa hovorí, od oka. "Treba okoštovať, lebo my nevážime nič," podotkol s tým, že základom je to, aby boli produkty dobre ochutené soľou.
Na akciu tak pripravili 300 klobások, 350 jaterníc, 15 tlačeniek a desať ovarových slanín. Jasenovčania mohli ochutnať tiež tradičnú kapustu s mäsom, domáce koláče či klasický chlieb s bravčovou masťou a cibuľou. "Toto je jedna z príležitostí, kedy sa ľudia stretnú, tie rodiny vyjdú zo svojich dvorov, porozprávajú sa so svojimi susedmi," zhodnotila Sukeľová.
Na príprave podujatia participujú aj spoločenské organizácie, ktorých je v obci spolu 12 či miestni poslanci. "Máme tu aj materskú školu, tak už učiteľky, kuchárky pripravili koláče a navarili čaj. Každá tá organizácia sa sama ponúkne, prispeje. Týždeň pred zabíjačkou je prípravná porada, naozaj taká bojová atmosféra vzniká v obci, takže je to príjemné," priblížila s úsmevom.
Na akcii vystúpila folklórna skupina Dupna a Humenské spevácke trio. Vo večerných hodinách budú pokračovať veselicou v miestnom kultúrnom dome.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR