|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Utorok 5.11.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Imrich
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
26. októbra 2005
V hypermarketoch grilovali kurčatá po záruke
Ak ste jedli grilované kura z hypermarketu, mohlo byť po záruke, hoci vám ho predali ako čerstvé.
Zdieľať
Presne 192 inšpektorov kontrolovalo kvalitu mäsa v 313 hyper- a supermarketoch. Výsledky kontrol naháňajú hrôzu: 45 obchodov malo problémy s nekorektným až podvodným narábaním s mäsom. Mäsa, ktoré skončilo v kafilériách až po zásahu inšpektorov a nie automaticky, ako to určujú potravinárske normy, boli stovky kilogramov. Najkritickejšie dni sú sobota a nedeľa, najväčším problémom je hydina.
Minister pôdohospodárstva Zsolt Simon zdôraznil: „Na Slovensku sa mäso neprebaľuje, ale rozbaľuje.“ Kurence, ktorým skončila doba spotreby, jednoducho vyberú z plastového obalu a ponúkajú svojim zákazníkom ako grilovanú lahôdku. Prebaľovanie bravčového mäsa, aby sa naň mohla nalepiť nová etiketa s dátumom, kontrolóri odhalili iba tri razy. Mäso, ktoré bolo na pulte napriek tomu, že už nebolo čerstvé, našli 18-krát. Páchnuce bravčové odhalili v piatich prípadoch. Potravinárska inšpekcia je pritom v podstate bezzubá - najvyššia výška pokuty, ktorú môžu udeliť je 1 milión - len zlomok denného obratu väčšieho hypermarketu.
(hll)
V hypermarketoch grilovali kurčatá po záruke - diskusné fórum čitateľov