|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Piatok 22.11.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Cecília
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
01. augusta 2017
V horúčavách sú aj pre väzňov zabezpečované vhodné podmienky
V letných horúčavách sú aj pre slovenských väzňov zabezpečované vhodné podmienky v rámci technických a organizačných možností.
Zdieľať
Ilustračné foto. Foto: TASR/AP
Bratislava 1. augusta (TASR) - V letných horúčavách sú aj pre slovenských väzňov zabezpečované vhodné podmienky v rámci technických a organizačných možností."V ústavoch sa zabezpečujú vhodné opatrenia na vylúčenie alebo zníženie negatívnych účinkov zvýšenej záťaže teplom pri práci obvinených alebo odsúdených. Samozrejme, tieto musia byť z objektívnych dôvodov limitované tak, aby nedošlo k zmareniu účelu výkonu väzby, výkonu trestu odňatia slobody, prípadne by iným spôsobom mohli ohroziť bezpečnosť ústavov," uviedol dnes pre TASR riaditeľ Kancelárie generálneho riaditeľa Zboru väzenskej a justičnej stráže Adrián Baláž.
Ako ozrejmil, ide predovšetkým o zabezpečenie pitného režimu, resp. prístupu k pitnej vode, používanie vhodného jednovrstvového oblečenia (tričko s krátkym rukávom a montérky) a pokrývok hlavy pri dlhodobom pobyte obvinených a odsúdených na priamom slnku, napríklad na vychádzkach.
"U väznených osôb zaradených do práce sú to aj organizačné opatrenia, ako je úprava pracovného času, posunutie začiatku pracovného času na skoršie ranné hodiny, zaraďovanie prestávok (na ochladenie osprchovaním alebo umytím pokožky chladnou vodou), skrátenie pracovného času alebo prípadné striedanie (rotácia) na pracovisku," povedal Baláž.
"Zároveň sa v súvislosti so zvýšeným rizikom vzniku črevných nákaz venuje osobitná pozornosť správnej manipulácii s potravinami (správne spracovávanie a skladovanie potravín) a spôsobu stravovania (nepoužívanie rýchlo sa kaziacich potravinových článkov pri stravovaní) v stravovacích zariadeniach ústavov," dodal.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR