|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Utorok 5.11.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Imrich
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
04. augusta 2020
V Česku sa koronakríza dotkla takmer polovice zamestnancov, v gastronómii je situácia kritická
Tagy: gastronómia koronakríza Koronavírus Koronavírus COVID-19 v Česku nezamestnanosť SZČO Samostatne zárobkovo činná osoba zamestnanci
Vplyv koronakrízy v Českej republike pocítilo 43 percent zamestnancov a 60 percent samostatne zárobkových osôb. Vyplýva to z prieskumu českého štatistického úradu, ktorý o jeho výsledkoch informoval v ...
Zdieľať
4.8.2020 - Vplyv koronakrízy v Českej republike pocítilo 43 percent zamestnancov a 60 percent samostatne zárobkových osôb. Vyplýva to z prieskumu českého štatistického úradu, ktorý o jeho výsledkoch informoval v pondelok na svojej internetovej stránke.
Zároveň však väčšina ľudí postihnutých krízou považuje jej dosahy za dočasné. Len 18 percent zamestnancov a 28 percent samostatne zárobkových osôb sa domnieva, že vplyv sa nedá prekonať ani s pomocou vládnych programov.
Z hľadiska absolútneho počtu koronakríza postihla hlavne zamestnancov spracovateľského priemyslu a to vyše 711-tisíc. V percentuálnom vyjadrení to bolo v tomto odvetví 54,1 percenta zamestnancov.
Menej bol postihnutý sektor poľnohospodárstva (22,5 % zamestnancov) a odvetvie stavebníctva (38,6 %).
Kritická je však situácia v odvetví ubytovania, stravovania a pohostinstva, v ktorej vplyv koronakrízy pociťuje 88,5 percenta zamestnancov.
Negatívny vplyv koronakrízy pociťuje v ČR väčšina samostatne zárobkových osôb, a to 60 percent, čiže 514-tis. ľudí.
Najviac je ich v oblasti vzdelávania (95 %) a v segmente ubytovania a pohostinstva (94 %). Najmenej sa kríza dotýka samostatne zárobkových osôb v poľnohospodárstve (34 %).
Zdroj: Webnoviny.sk - V Česku sa koronakríza dotkla takmer polovice zamestnancov, v gastronómii je situácia kritická © SITA Všetky práva vyhradené.
Zároveň však väčšina ľudí postihnutých krízou považuje jej dosahy za dočasné. Len 18 percent zamestnancov a 28 percent samostatne zárobkových osôb sa domnieva, že vplyv sa nedá prekonať ani s pomocou vládnych programov.
Najkritickejšia situácia je v gastronómii
Z hľadiska absolútneho počtu koronakríza postihla hlavne zamestnancov spracovateľského priemyslu a to vyše 711-tisíc. V percentuálnom vyjadrení to bolo v tomto odvetví 54,1 percenta zamestnancov.
Menej bol postihnutý sektor poľnohospodárstva (22,5 % zamestnancov) a odvetvie stavebníctva (38,6 %).
Kritická je však situácia v odvetví ubytovania, stravovania a pohostinstva, v ktorej vplyv koronakrízy pociťuje 88,5 percenta zamestnancov.
Vplyv koronakrízy pocítili aj podnikatelia
Negatívny vplyv koronakrízy pociťuje v ČR väčšina samostatne zárobkových osôb, a to 60 percent, čiže 514-tis. ľudí.
Najviac je ich v oblasti vzdelávania (95 %) a v segmente ubytovania a pohostinstva (94 %). Najmenej sa kríza dotýka samostatne zárobkových osôb v poľnohospodárstve (34 %).
Zdroj: Webnoviny.sk - V Česku sa koronakríza dotkla takmer polovice zamestnancov, v gastronómii je situácia kritická © SITA Všetky práva vyhradené.
Tagy: gastronómia koronakríza Koronavírus Koronavírus COVID-19 v Česku nezamestnanosť SZČO Samostatne zárobkovo činná osoba zamestnanci
<< predchádzajúci článok
Koronakríza pribrzdila počet žiadostí o dôchodok, mohli za to aj bezpečnostné opatrenia v poisťovniach
Koronakríza pribrzdila počet žiadostí o dôchodok, mohli za to aj bezpečnostné opatrenia v poisťovniach