|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Pondelok 23.12.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Nadežda
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
V Bruseli budú na jeseň variť študenti HA Mikovíniho
Stredoškoláci z bratislavskej Hotelovej akadémie na Mikovíniho prinesú do Bruselu počas "Týždňa slovenskej kuchyne" svoje menu v rámci SK PRES 2016. V kantínach Európskej komisie sa tak budú celý ...
Zdieľať
BRATISLAVA 9. marca 2016 (WBN/PR) - Stredoškoláci z bratislavskej Hotelovej akadémie na Mikovíniho prinesú do Bruselu počas "Týždňa slovenskej kuchyne" svoje menu v rámci SK PRES 2016. V kantínach Európskej komisie sa tak budú celý týždeň podávať jedlá typické pre slovenskú kuchyňu. O víťazovi rozhodla dnešná súťaž, v ktorej sa o víťazné menu popasovali tri župné školy gastronomického zamerania.
"Určite im predvedú ako sa pripravujú tradičné slovenské jedlá, ale aj regionálne jedlá, nakoľko popri tradičných slovenských budú variť aj jedlá charakteristické pre región bratislavského kraja. Samozrejme si budú vzájomne vymieňať aj skúsenosti," vyjadrila sa jedna z hodnotiteliek súťaže, podpredsedníčka BSK Gabriella Németh.
Bratislavský samosprávny kraj pripravuje v Bruseli spolu s Ministerstvom zahraničných vecí a európskych záležitostí SR "Týždeň slovenskej kuchyne". Počas siedmich dní sa tak bude priamo v budovách Európskej komisie v Bruseli podávať slovenské menu, o ktoré sa postarajú študenti župnej školy. Podujatie "Týždeň slovenskej kuchyne" je súčasťou SK PRES 2016.
Víťazným menu sa stalo predjedlo Enciánová mozaika na rukolovej podstielke, Mrkvová polievka s bazalkovým olejom. Hlavnými jedlami, ktoré sa budú podávať v Bruseli sú Zubáč so štuchanými zemiakmi, zeleninou a citrónovou omáčkou a Kuracie prsia plnené špenátom a údeným korbáčikom, zemiaky s opečenou cibuľou. Ako dezert sa bude počas "Týždňa slovenskej kuchyne" podávať Strúhaný tvarohový koláč s broskyňou, jahodou a šľahačkou.
"Naše menu muselo spĺňať tie kritéria, aby bolo najmä zo slovenských surovín, vychádzalo zo slovenských tradícií, aby vyplývalo z toho, čo niekedy jedli naši predkovia a aj to aké suroviny sú na Slovensku dostupné. A podľa toho sme zostavovali menu a vylepšovali a trénovali," doplnili študenti najlepšieho menu Filip Hýl a Samuel Veselský.
Hodnotiteľmi bol Milan Zachar generálny riaditeľ sekcie pre prípravu predsedníctva z MZVaEZ SR, generálna tajomníčka Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov Zuzana Dúžeková, dvaja certifikovaní kuchári a vicežupanka Gabriella Németh.
https://www.youtube.com/watch?v=_DaMfgB_QpY&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=Loq5AJv1Jw4
Zdroj: WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené.
"Určite im predvedú ako sa pripravujú tradičné slovenské jedlá, ale aj regionálne jedlá, nakoľko popri tradičných slovenských budú variť aj jedlá charakteristické pre región bratislavského kraja. Samozrejme si budú vzájomne vymieňať aj skúsenosti," vyjadrila sa jedna z hodnotiteliek súťaže, podpredsedníčka BSK Gabriella Németh.
Bratislavský samosprávny kraj pripravuje v Bruseli spolu s Ministerstvom zahraničných vecí a európskych záležitostí SR "Týždeň slovenskej kuchyne". Počas siedmich dní sa tak bude priamo v budovách Európskej komisie v Bruseli podávať slovenské menu, o ktoré sa postarajú študenti župnej školy. Podujatie "Týždeň slovenskej kuchyne" je súčasťou SK PRES 2016.
Víťazným menu sa stalo predjedlo Enciánová mozaika na rukolovej podstielke, Mrkvová polievka s bazalkovým olejom. Hlavnými jedlami, ktoré sa budú podávať v Bruseli sú Zubáč so štuchanými zemiakmi, zeleninou a citrónovou omáčkou a Kuracie prsia plnené špenátom a údeným korbáčikom, zemiaky s opečenou cibuľou. Ako dezert sa bude počas "Týždňa slovenskej kuchyne" podávať Strúhaný tvarohový koláč s broskyňou, jahodou a šľahačkou.
"Naše menu muselo spĺňať tie kritéria, aby bolo najmä zo slovenských surovín, vychádzalo zo slovenských tradícií, aby vyplývalo z toho, čo niekedy jedli naši predkovia a aj to aké suroviny sú na Slovensku dostupné. A podľa toho sme zostavovali menu a vylepšovali a trénovali," doplnili študenti najlepšieho menu Filip Hýl a Samuel Veselský.
Hodnotiteľmi bol Milan Zachar generálny riaditeľ sekcie pre prípravu predsedníctva z MZVaEZ SR, generálna tajomníčka Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov Zuzana Dúžeková, dvaja certifikovaní kuchári a vicežupanka Gabriella Németh.
https://www.youtube.com/watch?v=_DaMfgB_QpY&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=Loq5AJv1Jw4
Zdroj: WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené.