![]() |
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
![]() |
||||||
Štvrtok 6.3.2025
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
![]() |
||||||
Meniny má Radoslav, Radoslava
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
![]() |
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
13. novembra 2016
Univerzita v Nitre bude spolupracovať s Heinekenom
Na snímke budova Slovenskej poľnohospodárskej univerzity.
Zdieľať

V Hurbanove funguje druhá najväčšia sladovňa v rámci Heinekenu, ktorá vyprodukuje za rok 110.000 ton sladu. „Na toto množstvo potrebujeme ročne okolo 135.000 ton sladovníckeho jačmeňa. Naším cieľom je získať ho z domácich zdrojov, a to aj v rámci udržateľnosti životného prostredia,“ povedal Slávik. Vo firme podľa jeho slov riešilo svoje diplomové práce viacero študentov SPU a mnohí absolventi univerzity vo firme aj pôsobia. „Máme záujem o šikovných absolventov z SPU, najmä tých, ktorí majú vynikajúce poznatky z agronómie, z oblastí súvisiacich s jačmeňom, sladom, pivom.“
Základom vedeckovýskumnej a vývojovej činnosti bude podľa informácie hovorkyne SPU Renáty Chosraviovej plnenie úloh vedeckého, technologického a technického rozvoja v oblastiach dôležitých pre rozvoj inovačného potenciálu firmy. Spolupráca bude zameraná na oblasť aplikovaného výskumu a vývoj nových technológií. Realizovať sa bude prostredníctvom činností súvisiacich so sladovníckou a pivovarníckou problematikou, spolupráce na projektových zámeroch v rámci programu spoločného výskumu, konzultácií súvisiacich s inováciami v pivovarníckych technológiách, prípravy testovacích várok piva vrátane analýz vstupných surovín, medziproduktov a finálnych výrobkov, ich vyhodnotení, overovaní nových, inovatívnych technologických postupov výroby piva, inovačného výskumu v oblasti nápojov, výskumu zameraného na hodnotenie kvality jačmeňa, výroby a hodnotenia kvality sladu.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR