![]() |
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
![]() |
||||||
Utorok 8.4.2025
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
![]() |
||||||
Meniny má Albert
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
![]() |
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
01. decembra 2013
Turistika za kulinárskymi špecialitami je v SR len v začiatkoch
Salaš Krajinka, ktorý sa nachádza pri Ružomberku smerom na Kraľovany bol založený v roku 1983. Priamo na salaši spolu s ovečkami je tradičná produkcia syrových výrobkov. V areáli sú atrakcie pre deti, bačova koliba, rôzne hračky ...
Zdieľať

"Turistika za gastronomickými zážitkami nie je ale zatiaľ v povedomí ľudí ako samostatná forma cestovného ruchu," zhodnotil Harbuľák. Problém podľa neho býva napríklad v nedostatku informácií o takýchto podujatiach.
Trendom sú pritom v súčasnosti kvalitné a čerstvé suroviny, najlepšie priamo z produkcie miestnych dodávateľov. Vyhľadávajú ich podľa Harbuľáka najmä domáci návštevníci, ale na rôzne podujatia zavítajú aj hostia zo zahraničia. "Tí to spájajú aj s využitím a návštevou ďalších atrakcií," opísal Harbuľák.
Stále však podľa neho na Slovensku platí to, že mnohí ľudia dávajú najväčší dôraz pri jedle na ceny. Pripomína ale, že dobré jedlo z kvalitných a čerstvých surovín niečo stojí.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR