|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Piatok 15.11.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Leopold
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
01. decembra 2013
Turistika za kulinárskymi špecialitami je v SR len v začiatkoch
Salaš Krajinka, ktorý sa nachádza pri Ružomberku smerom na Kraľovany bol založený v roku 1983. Priamo na salaši spolu s ovečkami je tradičná produkcia syrových výrobkov. V areáli sú atrakcie pre deti, bačova koliba, rôzne hračky ...
Zdieľať
Salaš Krajinka, ktorý sa nachádza pri Ružomberku smerom na Kraľovany bol založený v roku 1983. Priamo na salaši spolu s ovečkami je tradičná produkcia syrových výrobkov. V areáli sú atrakcie pre deti, bačova koliba, rôzne hračky a množstvo domácich zvierat. Foto: TASR/Pavol Ďurčo
Bratislava 1. decembra (TASR) - Turistika za dobrým jedlom či miestnymi špecialitami je na Slovensku ešte iba v začiatkoch. Aj keď už i v našej krajine možno nájsť lokality a rôzne podujatia spojené s gastronómiou. Podľa generálneho sekretára Zväzu hotelov a reštaurácií (ZHR) SR Mareka Harbuľáka sa v posledných rokoch rozbehli viaceré gurmánske festivaly, rôzne majstrovská vo varení jedál i otváranie vínnych pivníc a vianočné trhy."Turistika za gastronomickými zážitkami nie je ale zatiaľ v povedomí ľudí ako samostatná forma cestovného ruchu," zhodnotil Harbuľák. Problém podľa neho býva napríklad v nedostatku informácií o takýchto podujatiach.
Trendom sú pritom v súčasnosti kvalitné a čerstvé suroviny, najlepšie priamo z produkcie miestnych dodávateľov. Vyhľadávajú ich podľa Harbuľáka najmä domáci návštevníci, ale na rôzne podujatia zavítajú aj hostia zo zahraničia. "Tí to spájajú aj s využitím a návštevou ďalších atrakcií," opísal Harbuľák.
Stále však podľa neho na Slovensku platí to, že mnohí ľudia dávajú najväčší dôraz pri jedle na ceny. Pripomína ale, že dobré jedlo z kvalitných a čerstvých surovín niečo stojí.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR