|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Nedeľa 22.12.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Adela
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
Tri, dva, jedna… Štart! Prichádza jar
Vo vzduchu je už konečne cítiť jar, i keď apríl je stále nevyspytateľný. Tohtoročná zima nás poriadne potrápila a odrazilo sa to aj na našej psychike. Je všeobecne známe, že ...
Zdieľať
BRATISLAVA 4. apríla 2018 (WBN/PR) - Vo vzduchu je už konečne cítiť jar, i keď apríl je stále nevyspytateľný. Tohtoročná zima nás poriadne potrápila a odrazilo sa to aj na našej psychike. Je všeobecne známe, že nedostatok svetla a dlhotrvajúci chladný vzduch má za následok pokles endorfínu a zvýšený výskyt symptómov depresií u ľudí. Teploty však za posledný víkend výrazne stúpli, a to nás láka k aktivitám v prírode. Konečne prišla jar!
Niekedy stačí zájsť do parku, do lesa alebo k jazeru. Inšpirácii je veľa, závisí to najmä na tom, či chceme športovať, či spoznávať okolitú prírodu. Samozrejme, najlepšia voľba je spojiť oboje. “Keďže detičky si vyžadujú pozornosť, veľa sa pýtajú a spoznávajú okolie, u nás zaručene funguje pohyb pri zvieratkách či šport na detskom ihrisku. Chodievame kŕmiť labute a kačičky k jazerám, najradšej chodievame do sokoliarstva pri Devíne, kde sa potom radi prejdú aj popri Dunaju a sledujú vodné víry. Často navštevujeme ihriská v prírode, napríklad Železnú studničku alebo Sad Janka Kráľa. Skákanie na trampolíne či jazda na odrážadle ich vždy poteší a vedia sa pri tom vyblázniť dosýta,” približuje svoje dni s deťmi známa mamička Mirka Luberdová, ktorá je aj tvárou projektu HÝBSA Slovensko a ambasádorkou spoločnosti BILLA.
Väčšie deti často láka i premávanie sa na bicykloch či kolobežkách. Keďže BILLA podporuje športové aktivity a stala sa aj tento rok generálnym partnerom HÝBSA Slovensko, pripravila špeciálnu jarnú ponuku, ktorá bude motivovať deti k športu. „V snahe vyjsť v ústrety zákazníkovi a šetriť mu čas, mnohé zo supermarketov ponúkajú zákazníkom aj nové produkty súvisiace s jarným obdobím. BILLA prináša každé dva týždne tematicky zameraný nepotravinársky tovar, pod názvom BILLA Vychytávky. S nástupom jari prichádzame so športovým sortimentom pre deti. Chceme, aby sa hýbali, športovali a, samozrejme, s nimi aj ich rodičia,“ vysvetľuje zaradenie jarných noviniek v non-food sortimente hovorkyňa BILLA Kvetoslava Kirchnerová.
V predajniach nájdete kolobežky, ale aj helmy či chrániče a cyklistické rukavice ako dôležitú súčasť opatrení pri detských športových radostiach, v atraktívnych cenách. BILLA sa už dlhodobo snaží motivovať deti k pohybu na čerstvom vzduchu, a to aj prostredníctvom celoslovenského projektu HÝBSA Slovensko, ktorý prináša množstvo inšpirácií pre zábavné pohybové aktivity či návody na chutnú a zdravú výživu. Druhý ročník týchto obľúbených športovo-zábavných podujatí sa uskutoční od apríla do júna 2018 v Bratislave, Zvolene, Prešove, Poprade a Žiline. Deti sa tu tiež budú môcť stretnúť so známymi tvárami televízie Markíza. K pohybu neodkladne patrí aj zdravá strava, o to sa opäť postarala BILLA.
„Ako moderný obchodný reťazec sledujeme trendy a vnímame každodenné potreby našich zákazníkov. Neustále rastie obľuba ovocných smoothies, či zeleninových alebo ovocných šalátov, preto ponúkneme v jarnej sezóne viac takéhoto čerstvého sortimentu. Ak na výlete vyhladnete či dostanete chuť na niečo dobré, skôr ako po sladkosti, siahnite radšej po čerstvo pripravenom šaláte či šťave,“ hovorí K. Kirchnerová.
Zdravá strava spojená s pohybom, to je presná definícia pre projekt HÝBSA, ktorý každý piatok rezonuje aj na obrazovkách TV Markíza. Práve v rannej relácií Teleráno môžeme vidieť v kuchyni aj ambasádorku projektu a odborníčku na zdravú stravu Mirku Luberdovú, kde pravidelne pripravuje svoje chutné recepty.
A čo k jarným aktivitám odporúča do jedálnička modelka, kuchárka a v prvom rade mamina Mirka? “S príchodom jari sa prirodzene prestávajú žiadať výdatné teplé jedlá, ako husté sýte strukovinové polievky. Skúste, naopak, svieže polievky z hrášku či mrkvy, napríklad s pomarančom a nezabudnite na špargľu, ktorej sezóna čoskoro začne. Je to zelenina s úžasnými čistiacimi schopnosťami pre telo a obličky. Skúste zaexperimentovať aj s rebarborou, je ako stvorená na prekonanie jarnej únavy. Obsahuje veľké množstvo vápnika a draslíka, ktorý odvodňuje telo. Zároveň je bohatá na vlákninu, ktorá nám pomôže prečistiť črevá a viaže na seba tuky. V neposlednom rade podporuje rebarbora činnosť mozgu a nervov. Alfou a omegou pri športových aktivitách je samozrejme dodržanie pitného režimu a spestrenie každodenného jedálnička o zeleninu a ovocie.”
A priamo od Mirky máme pre vás aj recept na Pohánkový čoko-orechový koláč, na ktorom si určite zamaškrtia i vaše deti:
- 40 g pohánkovej múky
- 1 očistený vanilkový struk
- štipka morskej soli
- 4 vajíčka
- 100 g hnedého cukru alebo xylitolu
- 100 g tmavej 70% čokolády
- 100 g masla
- 60 g lieskových orechov
Postup: Lieskové orechy opečieme na panvici – nasucho, zhruba 5 minút. Potom ich trením do kuchynskej utierky alebo papierových utierok zbavíme šupky. Očistené orechy rozmixujeme v mixéri. Horkú čokoládu roztopíme nad horúcou parou. Do roztopenej zmesi pridáme vyšľahané vajíčka so štipkou soli, vanilku a roztopené maslo. Všetko opäť zľahka premiešame a pomaly primiešavame pohánkovú múku a pomleté orechy. Pečieme na 180 stupňov v malom plechu vyloženom papierom na pečenie zhruba 30 minút.
Zdroj: Webnoviny.sk - Tri, dva, jedna… Štart! Prichádza jar © SITA Všetky práva vyhradené.
Niekedy stačí zájsť do parku, do lesa alebo k jazeru. Inšpirácii je veľa, závisí to najmä na tom, či chceme športovať, či spoznávať okolitú prírodu. Samozrejme, najlepšia voľba je spojiť oboje. “Keďže detičky si vyžadujú pozornosť, veľa sa pýtajú a spoznávajú okolie, u nás zaručene funguje pohyb pri zvieratkách či šport na detskom ihrisku. Chodievame kŕmiť labute a kačičky k jazerám, najradšej chodievame do sokoliarstva pri Devíne, kde sa potom radi prejdú aj popri Dunaju a sledujú vodné víry. Často navštevujeme ihriská v prírode, napríklad Železnú studničku alebo Sad Janka Kráľa. Skákanie na trampolíne či jazda na odrážadle ich vždy poteší a vedia sa pri tom vyblázniť dosýta,” približuje svoje dni s deťmi známa mamička Mirka Luberdová, ktorá je aj tvárou projektu HÝBSA Slovensko a ambasádorkou spoločnosti BILLA.
Väčšie deti často láka i premávanie sa na bicykloch či kolobežkách. Keďže BILLA podporuje športové aktivity a stala sa aj tento rok generálnym partnerom HÝBSA Slovensko, pripravila špeciálnu jarnú ponuku, ktorá bude motivovať deti k športu. „V snahe vyjsť v ústrety zákazníkovi a šetriť mu čas, mnohé zo supermarketov ponúkajú zákazníkom aj nové produkty súvisiace s jarným obdobím. BILLA prináša každé dva týždne tematicky zameraný nepotravinársky tovar, pod názvom BILLA Vychytávky. S nástupom jari prichádzame so športovým sortimentom pre deti. Chceme, aby sa hýbali, športovali a, samozrejme, s nimi aj ich rodičia,“ vysvetľuje zaradenie jarných noviniek v non-food sortimente hovorkyňa BILLA Kvetoslava Kirchnerová.
V predajniach nájdete kolobežky, ale aj helmy či chrániče a cyklistické rukavice ako dôležitú súčasť opatrení pri detských športových radostiach, v atraktívnych cenách. BILLA sa už dlhodobo snaží motivovať deti k pohybu na čerstvom vzduchu, a to aj prostredníctvom celoslovenského projektu HÝBSA Slovensko, ktorý prináša množstvo inšpirácií pre zábavné pohybové aktivity či návody na chutnú a zdravú výživu. Druhý ročník týchto obľúbených športovo-zábavných podujatí sa uskutoční od apríla do júna 2018 v Bratislave, Zvolene, Prešove, Poprade a Žiline. Deti sa tu tiež budú môcť stretnúť so známymi tvárami televízie Markíza. K pohybu neodkladne patrí aj zdravá strava, o to sa opäť postarala BILLA.
„Ako moderný obchodný reťazec sledujeme trendy a vnímame každodenné potreby našich zákazníkov. Neustále rastie obľuba ovocných smoothies, či zeleninových alebo ovocných šalátov, preto ponúkneme v jarnej sezóne viac takéhoto čerstvého sortimentu. Ak na výlete vyhladnete či dostanete chuť na niečo dobré, skôr ako po sladkosti, siahnite radšej po čerstvo pripravenom šaláte či šťave,“ hovorí K. Kirchnerová.
Zdravá strava spojená s pohybom, to je presná definícia pre projekt HÝBSA, ktorý každý piatok rezonuje aj na obrazovkách TV Markíza. Práve v rannej relácií Teleráno môžeme vidieť v kuchyni aj ambasádorku projektu a odborníčku na zdravú stravu Mirku Luberdovú, kde pravidelne pripravuje svoje chutné recepty.
A čo k jarným aktivitám odporúča do jedálnička modelka, kuchárka a v prvom rade mamina Mirka? “S príchodom jari sa prirodzene prestávajú žiadať výdatné teplé jedlá, ako husté sýte strukovinové polievky. Skúste, naopak, svieže polievky z hrášku či mrkvy, napríklad s pomarančom a nezabudnite na špargľu, ktorej sezóna čoskoro začne. Je to zelenina s úžasnými čistiacimi schopnosťami pre telo a obličky. Skúste zaexperimentovať aj s rebarborou, je ako stvorená na prekonanie jarnej únavy. Obsahuje veľké množstvo vápnika a draslíka, ktorý odvodňuje telo. Zároveň je bohatá na vlákninu, ktorá nám pomôže prečistiť črevá a viaže na seba tuky. V neposlednom rade podporuje rebarbora činnosť mozgu a nervov. Alfou a omegou pri športových aktivitách je samozrejme dodržanie pitného režimu a spestrenie každodenného jedálnička o zeleninu a ovocie.”
A priamo od Mirky máme pre vás aj recept na Pohánkový čoko-orechový koláč, na ktorom si určite zamaškrtia i vaše deti:
Ingrediencie:
- 40 g pohánkovej múky
- 1 očistený vanilkový struk
- štipka morskej soli
- 4 vajíčka
- 100 g hnedého cukru alebo xylitolu
- 100 g tmavej 70% čokolády
- 100 g masla
- 60 g lieskových orechov
Postup: Lieskové orechy opečieme na panvici – nasucho, zhruba 5 minút. Potom ich trením do kuchynskej utierky alebo papierových utierok zbavíme šupky. Očistené orechy rozmixujeme v mixéri. Horkú čokoládu roztopíme nad horúcou parou. Do roztopenej zmesi pridáme vyšľahané vajíčka so štipkou soli, vanilku a roztopené maslo. Všetko opäť zľahka premiešame a pomaly primiešavame pohánkovú múku a pomleté orechy. Pečieme na 180 stupňov v malom plechu vyloženom papierom na pečenie zhruba 30 minút.
Zdroj: Webnoviny.sk - Tri, dva, jedna… Štart! Prichádza jar © SITA Všetky práva vyhradené.