|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Nedeľa 22.12.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Adela
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
20. júla 2014
Trafovegabarter opäť ponúka skúsenosti z vegetariánskej kuchyne
Výmenu skúseností z vegetariánskej a vegánskej kuchyne spojenú s ochutnávkou čajov a grilovačkou ponúka už piate pokračovanie komunitného podujatia Trafovegabarter, ktoré sa konalo 20. júla 2014 v Galérii Trafačka v Nitre.
Zdieľať
Výmenu skúseností z vegetariánskej a vegánskej kuchyne spojenú s ochutnávkou čajov a grilovačkou ponúka už piate pokračovanie komunitného podujatia Trafovegabarter, ktoré sa konalo 20. júla 2014 v Galérii Trafačka v Nitre. Foto: TASR/Henrich Mišovič
Nitra 20. júla (TASR) – Výmenu skúseností z vegetariánskej a vegánskej kuchyne spojenú s ochutnávkou čajov a grilovačkou ponúka už piate pokračovanie komunitného podujatia Trafovegabarter. V nitrianskej fotogalérii Trafačka sa dnes vyrábali napríklad dva druhy bezmäsitých vrstvených lisovaných sendvičov a ďalšie pochúťky. Svoje recepty predstavili aj autorky food blogu Bite me.„Vymysleli ho deň pred Vianocami v roku 2011 pri pečení bratislavských rožtekov. Ich hlavným kritériom vždy bolo, že na prípravu jedál stačí iba pár väčšinou bežne dostupných surovín. Ak použijú niečo neobvyklé, vždy napíšu, kde sa to dá zohnať. Dnes tu návštevníci našli ich mrkvový hummus, cícerové placky socca, baklažánovú nátierku s pečenými paprikami i mrkvový koláč,“ povedal František Kolář z fotogalérie Trafačka.
Výmenu skúseností z vegetariánskej a vegánskej kuchyne spojenú s ochutnávkou čajov a grilovačkou ponúka už piate pokračovanie komunitného podujatia Trafovegabarter, ktoré sa konalo 20. júla 2014 v Galérii Trafačka v Nitre. Foto: TASR/Henrich Mišovič
Ako pripomenul, na dnešnom Trafovegabarteri je hlavným „grilmajstrom“ Denis Pažický, ktorý ukázal, že burgre sa dajú robiť chutne a šťavnato aj bez mäsa. Ponúka sa aj čaj Matcha, ktorý má nutričné hodnoty desiatich šálok zeleného čaju. Účastníci môžu ochutnať tiež lyofilizované čiže mrazom sušené ovocie či smoothies z čerstvého ovocia a zeleniny z okolitých lokálnych fariem a hospodárstiev.„Nechýba ani dobrá hudba, o ktorú sa stará gitarista a spevák Samuel Ksinan. Najviac inklinuje k akustickému folku a jeho skladby sa točia okolo vymyslených postáv, ich bežných problémov, radostí a sklamaní,“ dodal Kolář.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR