|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Nedeľa 22.12.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Adela
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
28. decembra 2018
Tradičné produkty na Silvestra strácajú v Nemecku na obľúbenosti
Obľúbenosť tradičných "sprievodcov" počas silvestrovských osláv u Nemcov klesla. Šumivé víno, pyrotechnika a kapor boli v roku 2017 menej žiadané, ako vyplýva z prehľadu ...
Zdieľať
Ilustračné foto Foto: TASR/AP
Wiesbaden 28. decembra (TASR) - Obľúbenosť tradičných "sprievodcov" počas silvestrovských osláv u Nemcov klesla. Šumivé víno, pyrotechnika a kapor boli v roku 2017 menej žiadané, ako vyplýva z prehľadu Spolkového štatistického úradu.Počet predaných fliaš sektu, šampanského a ostatných šumivých vín v roku 2017 medziročne klesol o 5,2 % na 381 miliónov. Množstvo pyrotechniky sa znížilo o 2,1 % na 42.800 ton, čo zodpovedá hodnote 103,6 milióna eur. Hlavným dodávateľom pyrotechniky bola v roku 2017 Čína s podielom 97 %.
V Nemecku je v niektorých regiónoch zvykom na prelome roka jesť kaprov. Objem minulý rok klesol takmer o 5,4 % zhruba na 5000 ton kaprieho mäsa. Hlavnými dodávateľmi nemeckých kaprov bolo Bavorsko s podielom 2000 ton a Sasko s 1700 tonami.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR