|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Štvrtok 21.11.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Elvíra
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
Tradície na zdravý spôsob? To zvládnete hravo
Ak plánujte pre rodinu a priateľov cez Veľkú noc čosi tradične netradičné, stačí málo. Inšpirujte sa blogom Mišky Králikovej Hravo a pripravte niečo, po čom s chuťou siahnu malí i veľkí šibači. ...
Zdieľať
BRATISLAVA 17. marca (WBN/PR) - Ak plánujte pre rodinu a priateľov cez Veľkú noc čosi tradične netradičné, stačí málo. Inšpirujte sa blogom Mišky Králikovej Hravo a pripravte niečo, po čom s chuťou siahnu malí i veľkí šibači. "Prekvapte ich hravými farebnými kanapkami, ktoré ulahodia oku aj žalúdku," odporúča Miška Králiková na svojom blogu Hravo a zdravo, ktorý pripravuje v spolupráci so spoločnosťou Tesco.
Recept 1.: Zelená roláda Jarná lúka
Na cesto rolády potrebujete: 5 vajec, 2 polievkové lyžice kyslej smotany, 100 g špenátu rozmrazeného, 2 polievkové lyžice olivového oleja, 5 polievkových lyžíc polohrubej múky, 2 čajové lyžičky prášku do pečiva, soľ
Žĺtky chvíľu prešľaháte samostatne, postupne pridávate kyslú smotanu olej, soľ, múku a vmiešate sneh z bielkov. Pridáte kypriaci prášok a špenát. Opatrne zamiešate. Plech vyložíte papierom na pečenie a vylejete. Pečiete 15 minút vo vyhriatej rúre na 180°C. Vyberiete, zrolujete do vlhkej utierky, 5 minút necháte postáť. Dáte dole papier, necháte vychladnúť a natriete nátierkou. Zrolujete, zabalíte do potravinárskej fólie a dáte do chladničky cez noc odpočívať.
Na nátierku potrebujete: 250 g nátierkového masla, 100g šunky alebo slaninky, 2 polievkové lyžice kyslej smotany, 2 uvarené nastrúhané vajcia, soľ, korenie, najemno nasekanú pažítku, podľa chuti nadrobno nakrájanú papriku
Všetko okrem pažítky a papriky spolu vyšľaháte a natriete na roládu. Posypete nasekanou pažítkou a paprikou. Zrolujete do utierky alebo celofánu, zachladíte cez noc. Krájate na plátky.
Recept 2.: Kuriatka (syrové guľky v chedare) na krekroch
Na kuriatka potrebujete: 250 nátierkového masla, 100 g najemno nastrúhaného syra, 2 natvrdo uvarené vajcia, 2 lyžice kyslej smotany, karí korenie, čedar alebo iný veľmi žltý syr, čierne korenie alebo čierne olivy na oči, kúsky mrkvy na zobáčik a nožičky, krekry, na ktoré budeme kuriatka ukladať
Syr nastrúhate, primiešate nátierkové maslo, nastrúhané vajcia, smotanu a trochu karí korenia. Zmes môžete aj vymixovať. Vytvarujete guľky a obalíte v nastrúhanom čedare. Uložíte na krekry a ozdobíme v tvare kuriatok - olivami, kúskami mrkvy, čiernym korením a pažítkou.
Ďalšie tipy a recepty nájdete na blogu Mišky Králikovej na www.tesco.sk/hravo-a-zdravo/.
Recept 1.: Zelená roláda Jarná lúka
Na cesto rolády potrebujete: 5 vajec, 2 polievkové lyžice kyslej smotany, 100 g špenátu rozmrazeného, 2 polievkové lyžice olivového oleja, 5 polievkových lyžíc polohrubej múky, 2 čajové lyžičky prášku do pečiva, soľ
Žĺtky chvíľu prešľaháte samostatne, postupne pridávate kyslú smotanu olej, soľ, múku a vmiešate sneh z bielkov. Pridáte kypriaci prášok a špenát. Opatrne zamiešate. Plech vyložíte papierom na pečenie a vylejete. Pečiete 15 minút vo vyhriatej rúre na 180°C. Vyberiete, zrolujete do vlhkej utierky, 5 minút necháte postáť. Dáte dole papier, necháte vychladnúť a natriete nátierkou. Zrolujete, zabalíte do potravinárskej fólie a dáte do chladničky cez noc odpočívať.
Na nátierku potrebujete: 250 g nátierkového masla, 100g šunky alebo slaninky, 2 polievkové lyžice kyslej smotany, 2 uvarené nastrúhané vajcia, soľ, korenie, najemno nasekanú pažítku, podľa chuti nadrobno nakrájanú papriku
Všetko okrem pažítky a papriky spolu vyšľaháte a natriete na roládu. Posypete nasekanou pažítkou a paprikou. Zrolujete do utierky alebo celofánu, zachladíte cez noc. Krájate na plátky.
Recept 2.: Kuriatka (syrové guľky v chedare) na krekroch
Na kuriatka potrebujete: 250 nátierkového masla, 100 g najemno nastrúhaného syra, 2 natvrdo uvarené vajcia, 2 lyžice kyslej smotany, karí korenie, čedar alebo iný veľmi žltý syr, čierne korenie alebo čierne olivy na oči, kúsky mrkvy na zobáčik a nožičky, krekry, na ktoré budeme kuriatka ukladať
Syr nastrúhate, primiešate nátierkové maslo, nastrúhané vajcia, smotanu a trochu karí korenia. Zmes môžete aj vymixovať. Vytvarujete guľky a obalíte v nastrúhanom čedare. Uložíte na krekry a ozdobíme v tvare kuriatok - olivami, kúskami mrkvy, čiernym korením a pažítkou.
Ďalšie tipy a recepty nájdete na blogu Mišky Králikovej na www.tesco.sk/hravo-a-zdravo/.