|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Nedeľa 22.12.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Adela
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
03. januára 2016
Toto sa stane, ak budete pravidelne konzumovať ovsené vločky
Ovsené vločky sú veľmi obľúbené. Radi si ich doprajeme hlavne na raňajky. Viete ale, aké majú vlastnosti a úžitok pre naše zdravie?
Zdieľať
«
Zdravotné výhody konzumácie ovsených vločiek:
Posilňujú zdravie srdca - Sú zdrojom rozpustných vlákien a preto sú spájané s pozitívnymi účinkami na srdce. Ovsené vločky sú bohaté na vápnik a draslík, ktoré úspešne znižujú krvný tlak. Jedna štúdia uverejnená v časopise American Journal of Clinical Nutrition zistila, že konzumácia celých zŕn znižuje riziko ischemickej choroby srdca.
Pomáhajú riadiť hmotnosť - V porovnaní s cornflakes štúdie preukázali, že ovsené vločky nás výrazne viac zasýtia a tak udržiavajú hlad na uzde. Pocit hladu sa dostavuje neskôr.
Sú výživné a zdravé - Ovsené vločky obsahujú makro-živiny ako je meď, železo, zinok a fosfor. To znamená nízky obsah tuku a majú veľmi malé množstvo nasýtených tukov. Sú bohaté na bielkoviny.
Viac energie - Ovsené vločky na raňajky vám poskytnú potrebnú energiu na celý deň. Budete mať možnosť dokončiť každodenné úlohy bez pocitu únavy.
Zabraňujú cukrovke - Ovsené vločky sú veľmi prospešné pri znižovaní rizika cukrovky kvôli nízkym glykemickým indexom. Nízky glykemický index pomáha pomaly vyprázdniť obsah žalúdka a tým ovplyvňuje hladinu cukru v krvi a zlepšuje citlivosť na inzulín. Nedávna štúdia, ktorá je zverejnená v časopise American Journal of Clinical Nutrition zistila, že konzumácia potravín s nízkym glykemickým indexom je spojená s menším odporom inzulínu a nižším výskytom cukrovky 2. typu.
Chránia pokožku - Ovos je veľmi prospešný pre pokožku, pretože má úžasný upokojujúci prostriedok, ktorý zmierňuje svrbenie a podráždenie. Ovsené vločky normalizujú pH pokožky a tým odľahčujú nepríjemné svrbenie kože, tvrdí American Academy of Dermatology. Tiež odporúčajú ovsené kúpele pre svrbenie kože. Týmto spôsobom bude pokožka hydratovaná a chránená pred dráždivými látkami.»
Hovorí sa, že všetkého veľa škodí. Ale práve toto neplatí pre naše obľúbené ovsené vločky. Sú tak zdravé, že nám nemôžu ublížiť ani pri každodennom konzumovaní. Práve naopak, sú pre náš organizmus veľmi prospešné.
Zdravotné výhody konzumácie ovsených vločiek:
Posilňujú zdravie srdca - Sú zdrojom rozpustných vlákien a preto sú spájané s pozitívnymi účinkami na srdce. Ovsené vločky sú bohaté na vápnik a draslík, ktoré úspešne znižujú krvný tlak. Jedna štúdia uverejnená v časopise American Journal of Clinical Nutrition zistila, že konzumácia celých zŕn znižuje riziko ischemickej choroby srdca.
Pomáhajú riadiť hmotnosť - V porovnaní s cornflakes štúdie preukázali, že ovsené vločky nás výrazne viac zasýtia a tak udržiavajú hlad na uzde. Pocit hladu sa dostavuje neskôr.
Sú výživné a zdravé - Ovsené vločky obsahujú makro-živiny ako je meď, železo, zinok a fosfor. To znamená nízky obsah tuku a majú veľmi malé množstvo nasýtených tukov. Sú bohaté na bielkoviny.
Viac energie - Ovsené vločky na raňajky vám poskytnú potrebnú energiu na celý deň. Budete mať možnosť dokončiť každodenné úlohy bez pocitu únavy.
Zabraňujú cukrovke - Ovsené vločky sú veľmi prospešné pri znižovaní rizika cukrovky kvôli nízkym glykemickým indexom. Nízky glykemický index pomáha pomaly vyprázdniť obsah žalúdka a tým ovplyvňuje hladinu cukru v krvi a zlepšuje citlivosť na inzulín. Nedávna štúdia, ktorá je zverejnená v časopise American Journal of Clinical Nutrition zistila, že konzumácia potravín s nízkym glykemickým indexom je spojená s menším odporom inzulínu a nižším výskytom cukrovky 2. typu.
Chránia pokožku - Ovos je veľmi prospešný pre pokožku, pretože má úžasný upokojujúci prostriedok, ktorý zmierňuje svrbenie a podráždenie. Ovsené vločky normalizujú pH pokožky a tým odľahčujú nepríjemné svrbenie kože, tvrdí American Academy of Dermatology. Tiež odporúčajú ovsené kúpele pre svrbenie kože. Týmto spôsobom bude pokožka hydratovaná a chránená pred dráždivými látkami.»
Súvisiace články:
Strach z lekárov má svoje korene už v detstve. Vieme, ako mu predísť (3. 1. 2016)
Tvar potraviny ukazuje, ktorý orgán dokáže liečiť (28. 12. 2015)
Video: Vianočný punč 3 krát inak. Ten vám nesmie chýbať! (17. 12. 2015)
Radíme: Zázračná rastlina, pomocou ktorej stratíte 5kg už za 3 dni (17. 12. 2015)
Chýba vám vápnik? Tieto potraviny ho majú viac než mlieko! (16. 12. 2015)
REPORTÁŽ: Je ekologickejší umelý či živý vianočný stromček? (16. 12. 2015)
Video: Vianočné darčeky môžu mať aj takúto podobu (3. 12. 2015)
Proti klimatickej zmene možno bojovať aj zmenou jedálnička (29. 11. 2015)
Čo robiť, keď vás dieťa zaskočí vedeckou otázkou? (28. 11. 2015)
Radi si cez víkend pospíte? Nerobte to (28. 11. 2015)