|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Štvrtok 21.11.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Elvíra
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
07. januára 2006
TIP NA nedeľný obed
Bulharská čorba, Zapekané morčacie rezne s paradajkami, L-rožky
Zdieľať
Postup: Odmočenú fazuľu uvaríme. Hovädzie a bravčové mäso nakrájame, vložíme do osolenej vody a uvaríme domäkka. Pridáme zeleninu, korenie, na záver pretlak, tymian a uvarenú fazuľu. Polievku zahustíme smotanou s trochou múky.
Zapekané morčacie rezne s paradajkami
Potrebujeme: 3 póry, 250 g šampiňónov, 4 paradajky, 2 morčacie rezne, 100 g šľahačky, 125 g mozzarelly, 1 PL vývaru, oregano, tymian, rozmarín, bazalku, olej, bylinkovú soľ
Postup: Pór a šampiňóny orestujeme na oleji. Rúru predhrejeme na 175 °C. Do pekáča dáme polovicu hríbov, na ne rezne s bylinkovou soľou a s oreganom, hore druhú polovicu zmesi a sparené paradajky. Zalejeme smotanou so 100 ml vody, tymianom, rozmarínom a vývarom. Zakryjeme plátkami mozzarelly, upečieme a ozdobíme bazalkou.
L-rožky
Potrebujeme: 4 pláty lístkového cesta, vajce, korenie, soľ. Na plnku I.: 100 g šampiňónov, 1 PL citrónovej šťavy, 50 g ementálu, 2 PL vňate. II.: 175 g šunky, 60 g ementálu, 2 PL kapár, 3 PL smotany, sladkú papriku
Postup: Cesto vyvaľkáme a rozpolíme na trojuholníky. I.: šampiňóny nasekáme, pokvapkáme citrónom, osolíme, okoreníme, primiešame syr a vňať. II.: šunku zmiešame so syrom, s kaparami, so smotanou, s korením a s paprikou. Plnku dáme na cesto, rožteky zvinieme, potrieme žĺtkom, popicháme a upečieme.