Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Tip na nedeľný obed

07. januára 2006

TIP NA nedeľný obed



Bulharská čorba, Zapekané morčacie rezne s paradajkami, L-rožky



Zdieľať
Bulharská čorba

Potrebujeme: 200 g hovädziny, 200 g bravčoviny, 200 g koreňovej zeleniny, 200 g fazule, 50 g slaniny, 2 dcl smotany, 2 PL múky, 1 PL pretlaku, nové a čierne korenie, tymian, soľ
Postup: Odmočenú fazuľu uvaríme. Hovädzie a bravčové mäso nakrájame, vložíme do osolenej vody  a uvaríme domäkka. Pridáme zeleninu, korenie, na záver pretlak, tymian a uvarenú fazuľu. Polievku zahustíme smotanou s trochou múky.

Zapekané morčacie rezne s paradajkami
Potrebujeme: 3 póry, 250 g šampiňónov, 4 paradajky, 2 morčacie rezne, 100 g šľahačky, 125 g mozzarelly, 1 PL vývaru, oregano, tymian, rozmarín, bazalku, olej, bylinkovú soľ
Postup: Pór a šampiňóny orestujeme na oleji. Rúru predhrejeme na 175 °C. Do pekáča dáme polovicu hríbov, na ne rezne s bylinkovou soľou a s oreganom, hore druhú polovicu zmesi a sparené paradajky. Zalejeme smotanou so 100 ml vody, tymianom, rozmarínom a vývarom. Zakryjeme plátkami mozzarelly, upečieme a ozdobíme bazalkou.

L-rožky
Potrebujeme: 4 pláty lístkového cesta, vajce, korenie, soľ. Na plnku I.: 100 g šampiňónov, 1 PL citrónovej šťavy, 50 g ementálu, 2 PL vňate. II.: 175 g šunky, 60 g ementálu, 2 PL kapár, 3 PL smotany, sladkú papriku
Postup: Cesto vyvaľkáme  a rozpolíme na trojuholníky. I.: šampiňóny nasekáme, pokvapkáme citrónom, osolíme, okoreníme, primiešame syr a vňať. II.: šunku zmiešame so syrom, s kaparami, so smotanou, s korením a s paprikou. Plnku dáme na cesto, rožteky zvinieme, potrieme žĺtkom, popicháme a upečieme.


   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
Kuric si topánky požičal od švagra
<< predchádzajúci článok
Sugababes s novou speváčkou