Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Tip na nedeľný obed

10. septembra 2005

TIP NA NEDEĽNÝ OBED



Zeleninová polievka s pestom, Jahňacina na šalotke, Krém s malinami



Zdieľať
Zeleninová polievka s pestom

Potrebujeme: 100 g póru, 1 cukinu, 500 g paradajok, 200 g fazule, 200 g makarónov, 1 l vývaru, vňať, olej, cesnak, korenie, soľ
Postup: Cibuľu, pór, paradajky, cukinu a cesnak očistíme a nakrájame. Na oleji opražíme cibuľu. Vložíme pór, cukinu a dusíme. Pridáme prelisovaný cesnak, vývar, uvarené makaróny, sterilizovanú fazuľu, paradajky, vňať, korenie, soľ a povaríme. Podávame s pestom z rozmixovanej bazalky, píniových jadier, cesnaku, parmezánu, korenia, soli a oleja.

Jahňacina na šalotke

Potrebujeme: 400 g šalotky, 800 g zemiakov, 1 kg jahňacieho stehna, 3 vetvičky rozmarínu, 150 ml bieleho vína, cesnak, olej, čierne korenie, soľ
Postup: Cibuľu, cesnak a zemiaky ošúpeme a nakrájame. Stehno prešpikujeme cesnakom. Jednu vetvičku rozmarínu posekáme, zmiešame so soľou a s korením a natrieme na mäso. Do pekáča dáme olej a jahňacinu na ňom opečieme. Pridáme cibuľu, soľ, korenie a chvíľu opekáme. Prilejeme víno, vložíme rozmarín, prikryjeme a dusíme v rúre asi 45 minút. Pridáme zemiaky, podlievame vínom a dusíme ďalších 45 minút. Hotové mäso zabalíme do alobalu a necháme odstáť.

Krém s malinami

Potrebujeme: 200 g malín, 1 vanilku, 500 g šľahačky, 40 g cukru, 3 lístky želatíny
Postup:  Šľahačku, cukor a vanilku povaríme. Želatínu namočíme do studenej vody, vložíme do šľahačky a rozpustíme. Nalejeme do formičiek a necháme v chladničke stuhnúť. Maliny rozmixujeme. Stuhnutý krém uvoľníme od okraja formičky nožom. Nakrátko ju ponoríme do horúcej vody a krém vyklopíme na tanier. Podávame s malinovou omáčkou a mätou.


   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
Pre vášeň som mohla skončiť za mrežami
<< predchádzajúci článok
Kohn 10.9.2005