Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Tip na nedeľný obed

15. októbra 2005

TIP NA NEDEĽNÝ OBED



Toskánska ribollita, Hovädzie s feniklom na víne, Tiramisu



Zdieľať
Toskánska ribollita

Potrebujeme: 200 g fazule, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, 2 mrkvy, 1 pór, 40 g parmezánu, 11/2 l vývaru, vňať, feferónku, rozmarín, tymian, olej, maslo, chlieb, korenie, soľ
Postup: Zeleninu opražíme. Pridáme odmočenú fazuľu, vývar, feferónku, rozmarín a uvaríme. Časť polievky rozmixujeme a vlejeme naspäť. Olej, cesnak, tymian, soľ a korenie zmiešame a pridáme do hrnca. Podávame s vňaťou a so zapečeným chlebom so syrom.

Hovädzie s feniklom na víne

Potrebujeme: 800 g hovädzieho šálu, 2 mrkvy, 2 paradajky, 1/2 l červeného vína, olej, bazalku, zelerovú vňať, cibuľu, cesnak, 2 klinčeky, bobkový list, korenie, soľ. Grilovaný fenikel: 3 fenikle, 40 g parmezánu, maslo, olej, korenie, soľ
Postup: Mäso opečieme a vyberieme. Vo výpeku opražíme zeleninu, pridáme víno, paradajky, klinčeky, bobkový list, soľ, korenie, mäso a dusíme. Zeleninu prepasírujeme, pridáme bazalku. Mäso pokrájame na plátky. Podávame s omáčkou a s grilovaným feniklom.

Tiramisu
Potrebujeme: 150 g dlhých piškót, 250 g mascarpone, 50 g cukru, 2 PL mlieka, 120 g šľahačky, 1 PL kakaa, koňak, espreso, citrón
Postup: Do formy dáme piškóty, na ne nalejeme espreso a koňak. Mascarpone vymiešame s cukrom, pridáme citrónovú kôru, šľahačku a polovicou krému potrieme piškóty. Espresom navlhčíme zvyšok piškót, dáme navrch, potrieme krémom, prikryjeme a necháme stuhnúť. Posypeme kakaom.


   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
Pavarotti povedal: Dosť!
<< predchádzajúci článok
Kohn 15.10.2005