|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Štvrtok 21.11.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Elvíra
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
15. októbra 2005
TIP NA NEDEĽNÝ OBED
Toskánska ribollita, Hovädzie s feniklom na víne, Tiramisu
Zdieľať
Potrebujeme: 200 g fazule, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, 2 mrkvy, 1 pór, 40 g parmezánu, 11/2 l vývaru, vňať, feferónku, rozmarín, tymian, olej, maslo, chlieb, korenie, soľ
Postup: Zeleninu opražíme. Pridáme odmočenú fazuľu, vývar, feferónku, rozmarín a uvaríme. Časť polievky rozmixujeme a vlejeme naspäť. Olej, cesnak, tymian, soľ a korenie zmiešame a pridáme do hrnca. Podávame s vňaťou a so zapečeným chlebom so syrom.
Hovädzie s feniklom na víne
Potrebujeme: 800 g hovädzieho šálu, 2 mrkvy, 2 paradajky, 1/2 l červeného vína, olej, bazalku, zelerovú vňať, cibuľu, cesnak, 2 klinčeky, bobkový list, korenie, soľ. Grilovaný fenikel: 3 fenikle, 40 g parmezánu, maslo, olej, korenie, soľ
Postup: Mäso opečieme a vyberieme. Vo výpeku opražíme zeleninu, pridáme víno, paradajky, klinčeky, bobkový list, soľ, korenie, mäso a dusíme. Zeleninu prepasírujeme, pridáme bazalku. Mäso pokrájame na plátky. Podávame s omáčkou a s grilovaným feniklom.
Tiramisu
Potrebujeme: 150 g dlhých piškót, 250 g mascarpone, 50 g cukru, 2 PL mlieka, 120 g šľahačky, 1 PL kakaa, koňak, espreso, citrón
Postup: Do formy dáme piškóty, na ne nalejeme espreso a koňak. Mascarpone vymiešame s cukrom, pridáme citrónovú kôru, šľahačku a polovicou krému potrieme piškóty. Espresom navlhčíme zvyšok piškót, dáme navrch, potrieme krémom, prikryjeme a necháme stuhnúť. Posypeme kakaom.