Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Zaujímavosti

18. februára 2010

Televízny kuchár odporučil na varenie mačky



Vysielanie relácie Beppeho Bigazziho na neurčitú dobu pozastavili po tom, čo kuchár divákom ponúkol recept na dusenú mačku.



Zdieľať
Známy taliansky televízny kuchár Beppe Bigazzi odporučil počas svojej relácie La Prova del Cuoco na varenie mačky, čím pobúril televíznych divákov a ochrancov zvierat. Vedenie televíznej stanice RAI preto na neurčitú dobu vysielanie tohto programu pozastavilo.

Sedemdesiatsedemročný Bigazzi, ktorý patrí na Apeninskom polostrove medzi najznámejších kuchárov a autorov kníh o jedlách, vo svojom programe povedal, že dusená mačka je v meste Valdarno v Toskánsku obľúbeným pokrmom. "Ochutnal som to a môžem vám povedať, že je to omnoho lepšie ako množstvo iných zvierat. Chutí lepšie ako kura, králik alebo holub," uviedol kuchár, ktorý dodal, že pre optimálnu chuť by mala byť mačka pred dusením tri dni naložená v pramenitej vode.
 

Nesúhlas s týmto receptom však okrem televíznych divákov, ochrancov zvierat a vedenia televízie vyjadrilo aj talianske ministerstvo zdravotníctva, ktoré kontaktovalo producentov programu, aby zistili, či program nenavádzal na týranie zvierat. Samotný Bigazzi však tvrdí, že šlo len o vtip, ktorý bol nesprávne pochopený. Následne však dodal, že v 30. a 40. rokoch minulého storočia ľudia v provincii Arezzo mačky bežne jedli.

(SITA)»


   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
Kniha: Špinavá hra
<< predchádzajúci článok
Zverejnili druhy najzraniteľnejšie voči zmenám klímy