|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Štvrtok 19.12.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Judita
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
Sviatky bez stresu so sektom v ruke
Preferujete sladký alebo radšej suchý sekt? Budete servírovať jednohubky alebo trojchodovú večeru? Máte všetko dopredu premyslené a pripravené, alebo robíte veci na poslednú chvíľu? Vianoce a ...
Zdieľať
BRATISLAVA 2. decembra (WBN/PR) - Preferujete sladký alebo radšej suchý sekt? Budete servírovať jednohubky alebo trojchodovú večeru? Máte všetko dopredu premyslené a pripravené, alebo robíte veci na poslednú chvíľu? Vianoce a oslava Nového roku by mali byť časom oddychu a dobrej nálady. S pohárom správne zachladeného sektu je vždy všetko jednoduchšie, či už vás navštívi nečakaná návšteva alebo pripravujete sviatočnú večeru pre celú rodinu.
Ako premeniť každú príležitosť na nezabudnuteľný okamih? Poradí vám Ingrid Vajcziková, hlavný enológ spoločnosti Hubert J.E..
1. Máte radi sladké, alebo pripravujete chutný dezert? Odporúčame k nemu podávať polosladký sekt, nazývaný demi-sec. Ak vám viac chutia suché sekty, zvoľte brut. Šumivé víno je vhodné na každú príležitosť a ku každému jedlu.
2. Sekt skladujte nastojato na chladnom, pokojnom a tmavom mieste, ideálne pri teplote 16°C, najlepšie v pivnici. Pokiaľ pivnicu nemáte, nevadí, dôležité je, aby nebol vystavovaný teplotným výkyvom, pretože tie mu škodia.
3. Neotvárajte sekt tesne po prenášaní, nechajte ho radšej chvíľu "oddýchnuť". Vyhnete sa tak nečakanému výbuchu, či inému faux pas.
4. Každý sekt má svoju teplotu, ktorá mu najviac svedčí a vylepší, alebo zvýrazní jeho chuť. Biely sekt pred podávaním zachlaďte na 5-7°C, ružový na 6-8°C a červený sekt na 9-11°C.
5. Ak nestíhate, nedávajte sekt do mrazničky. Na jeho rýchle ochladenie naplňte vedierko na chladenie sektu kúskami ľadu, zalejte vodou a prisypte 2 lyžice soli. Položte doň sekt a pomaly otáčajte fľašou. Servírovať môžete už po 10 minútach.
6. Najočakávanejšia časť ešte len prichádza, a tou je otváranie fľaše. Pri otváraní vždy nakloňte fľašu sektu mierne šikmo. Plastový uzáver uvoľňujte pomalými kývavo-otáčavými pohybmi, kým sa neuvoľní. Ak má fľaša korkovú zátku, držte pevne v ruke zátku a otáčajte iba fľašou v smere hodinových ručičiek.
7. Sekt podávajte v úzkych a vysokých pohároch, zachová tak si svoju sviežosť a bublinky.
8. Neohrievajte si pohár so sektom rukami, držte ho po správnosti za stopku.
9. Čím je sekt mladší, tým je lepší. Neskladujte ho veľmi dlho, ale maximálne 2 roky.
10. Chcete hostí zaujať, či pobaviť? Skúste otvoriť fľašu sabrážou. Pomocou šable alebo kuchynského noža kĺzavým pohybom po hrdle fľaše narazte pod "čiapočku", v ktorej zátka drží. Trik je len pre odvážnych, bez nácviku neodporúčame.
Ako správne urobiť sabráž, nájdete tu:
https://www.youtube.com/watch?v=nc0IJJtp6Ko
Viac informácií nájdete na www.hubertsekt.sk a na www.facebook.com/S.Hubertom.mi.zivot.chuti.
Zdroj: WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené.
Ako premeniť každú príležitosť na nezabudnuteľný okamih? Poradí vám Ingrid Vajcziková, hlavný enológ spoločnosti Hubert J.E..
1. Máte radi sladké, alebo pripravujete chutný dezert? Odporúčame k nemu podávať polosladký sekt, nazývaný demi-sec. Ak vám viac chutia suché sekty, zvoľte brut. Šumivé víno je vhodné na každú príležitosť a ku každému jedlu.
2. Sekt skladujte nastojato na chladnom, pokojnom a tmavom mieste, ideálne pri teplote 16°C, najlepšie v pivnici. Pokiaľ pivnicu nemáte, nevadí, dôležité je, aby nebol vystavovaný teplotným výkyvom, pretože tie mu škodia.
3. Neotvárajte sekt tesne po prenášaní, nechajte ho radšej chvíľu "oddýchnuť". Vyhnete sa tak nečakanému výbuchu, či inému faux pas.
4. Každý sekt má svoju teplotu, ktorá mu najviac svedčí a vylepší, alebo zvýrazní jeho chuť. Biely sekt pred podávaním zachlaďte na 5-7°C, ružový na 6-8°C a červený sekt na 9-11°C.
5. Ak nestíhate, nedávajte sekt do mrazničky. Na jeho rýchle ochladenie naplňte vedierko na chladenie sektu kúskami ľadu, zalejte vodou a prisypte 2 lyžice soli. Položte doň sekt a pomaly otáčajte fľašou. Servírovať môžete už po 10 minútach.
6. Najočakávanejšia časť ešte len prichádza, a tou je otváranie fľaše. Pri otváraní vždy nakloňte fľašu sektu mierne šikmo. Plastový uzáver uvoľňujte pomalými kývavo-otáčavými pohybmi, kým sa neuvoľní. Ak má fľaša korkovú zátku, držte pevne v ruke zátku a otáčajte iba fľašou v smere hodinových ručičiek.
7. Sekt podávajte v úzkych a vysokých pohároch, zachová tak si svoju sviežosť a bublinky.
8. Neohrievajte si pohár so sektom rukami, držte ho po správnosti za stopku.
9. Čím je sekt mladší, tým je lepší. Neskladujte ho veľmi dlho, ale maximálne 2 roky.
10. Chcete hostí zaujať, či pobaviť? Skúste otvoriť fľašu sabrážou. Pomocou šable alebo kuchynského noža kĺzavým pohybom po hrdle fľaše narazte pod "čiapočku", v ktorej zátka drží. Trik je len pre odvážnych, bez nácviku neodporúčame.
Ako správne urobiť sabráž, nájdete tu:
https://www.youtube.com/watch?v=nc0IJJtp6Ko
Viac informácií nájdete na www.hubertsekt.sk a na www.facebook.com/S.Hubertom.mi.zivot.chuti.
Zdroj: WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené.